Istanbul'daki Organize Sanayi Bölgelerinde Mobil Asi Uygulamasi Sürüyor

Bahçelievler Ilçe Saglik Müdürü Dr. Serap Sarihan Akkum: 'Bakanligimizin talimatlari geregi son dönemlerde randevusunu alip da asi uygulamasina giremeyen vatandaslarimiza ulasabilmek için asi uygulama noktalari belirledik ve bunlar daha çok organize sanayi siteleri ve yogunlugun oldugu bölgeler olarak belirlendi'

Istanbul'da, organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerle yerinde Kovid-19 asi uygulamasi sürüyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri dogrultusunda Saglik Bakanliginca belirlenen "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsaminda asilama süreci, yeni yas ve meslek gruplarinin sisteme tanimlanmasiyla devam ediyor.

Bu kapsamda, organize sanayi bölgelerinde ve Bahçelievler'deki Kuyumcukent'te çalisanlar da mobil ekipler araciligiyla yerinde asilaniyor.

Kuyumcukent'te mobil ekiplerce, çalisanlarin asilanmasina dün baslanan çalisma yarinda sürecek.

Asilama ekipleri, asi randevusu olmasina bakilmaksizin asi uygulama noktasina gelen ve SGK kaydi bulunan her vatandasa da asi hizmeti sundugu ögrenildi.

Bahçelievler Ilçe Saglik Müdürü Dr. Serap Sarihan Akkum, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ilçede 1 kamu hastanesi, 12 özel hastane ve aile sagligi merkezlerinde asilama hizmetinin tüm hiziyla devam ettigini söyledi.

Ortalama 17 bin-20 bin arasinda vatandasa asi islemi uyguladiklarini aktaran Akkum, söyle konustu:

"Su an Kuyumcukent'te asi uygulama noktasindayiz. Bakanligimizin talimatlari geregi son dönemlerde randevusunu alip da asi uygulamasina giremeyen vatandaslarimiza ulasabilmek için asi uygulama noktalari belirledik ve bunlar daha çok organize sanayi siteleri ve yogunlugun oldugu bölgeler olarak belirlendi. Bahçelievler'de bundan hariç 2 uygulama noktasi daha faaliyette. Biri Dogu Sanayi Sitesi'ndeki Asi Uygulama Noktasi, digeri de Kocasinan Organize Sanayi Sitesi'ndeki Asi Uygulama Noktasi. Bu sayede randevusunu almis, asiya herhangi bir nedenle gidemeyen veya randevu alamayan tüm halkimiza ulasmayi hedefliyorum."

Akkum, Ilçe Saglik Müdürlügü olarak asilama yapan uygulama noktasindaki yerlere destek vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Kaynak: AA