Iki Dag Arasinda Sallarla Yolculuk Yapilan Kisecik Kanyonu Dogal Güzelligiyle Cezbediyor

İçel'in Çamliyayla ilçesinde, yesil dogasiyla görenleri hayran birakan Kisecik Kanyonu, iki dag arasindaki sal gezisiyle ziyaretçilerini gözleri kamastiran bir yolculuga çikariyor.

Toros Daglarinin eteklerindeki ilçeye bagli Kisecik Mahallesi'nde yer alan kanyon, yöre halki tarafindan "sakli cennet" olarak aniliyor.

Dar ve keskin virajlarin alindigi zorlu yolculugun ardindan ulasilabilen Kisecik Kanyonu, doga sporlari ve fotograf meraklilarinin akinina ugruyor.

Yesil ve maviyi dik yamaçlar arasinda birlestiren kanyon, yaklasik 1000 rakimlik yüksekligiyle de Çukurova'nin sicaginda bunalanlara serinleme imkani taniyor.

Kanyondaki serin sularda yüzme firsati bulan ziyaretçiler, bölgenin dogal güzelligi esliginde keyifli zaman geçiriyor.

Sal gezintileri de düzenlenen bölgede, ziyaretçiler iki dag arasinda büyüleyici yolculuga çikip kanyonunun derinliklerine ulasma firsati yakaliyor.

- "Atmosferi bambaska"

Istanbul'dan bölgeye gelen Sezer Çelik, AA muhabirine, kanyonun ününü çok duyduklarini söyledi.

Su kenarinda kahvalti yaptiklarini belirten Çelik, "Burada Venedik'i andiran sal turu yapiliyor. Insanin içindeki heyecan, sallara adim atar atmaz basliyor. Oranin atmosferi bambaska. Havasi birden degisiyor. Dogayla iç içe oluyorsunuz. Kisacasi anlatilmaz yasanir. Kesinlikle kesfedilmesi gerekiyor." dedi.

Tarik Bozhan da ilk geldiginde çok begendigi kanyonu bu defa yegenleriyle ziyaret ettigini aktararak, "Zorlu bir parkuru var. Hem suya girdik hem de kayalarin üzerinde yürüyüs yaptik. Eglenceliydi. Sallarla yapilan yolculuk dogal ve güzel. Burada Venedik'ten fazlasi var. Venedik tarihi bir his veriyor. Burada ise kanyonun içerisinden geçtiginizde ürpertili bir heyecan hissediyorsunuz. Güzel bir his, herkesin tatmasini isterim." diye konustu.

Mehmet Doganyigit de sosyal medyadan görerek geldikleri kanyonda unutulmaz bir gün geçirdiklerini anlatarak, "Gerçekten büyüleyici bir atmosferi var. Kanyondaki salla yolcugumuz güzel oldu. Suyun alti da üstü de gayet etkileyiciydi. Kanyonun içerisinde karsilastiklarimizi tanimlamak zor. Herkesin gelip görmesi lazim. Yesil ve mavinin uyumu gayet güzel." ifadesini kullandi.

Adana'dan ailesi ve arkadaslariyla kanyonda piknik yapmaya gelen Sabahattin Atmaca da beklediklerinden fazlasini bulduklarini dile getirdi.

Kaynak: AA