IBB AK Parti Grup Baskanvekili M. Tevfik Göksu'dan Su Zammi Açiklamasi

Istanbul Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili M. Tevfik Göksu, bugün gerçeklestirilecek olan IBB Meclisi öncesinde yaptigi açiklamada, “Su zammi meselesini, su tarifesinin yeniden düzenlenmesi meselesini Kasim ayinda görüsecegiz. Bugün de yine ilgili maddeyi Cumhur ittifaki meclis üyeleri olarak reddedip Kasim ayinda görüsülmesi ile ilgili maddenin tekrar devamini ve takibini isteyecegiz. Onun için buradan Istanbullulara müjdeyi veriyorum. Kasim ayina kadar Istanbul’da suya herhangi bir zam gelmeyecek” dedi.

IBB AK Parti Grup Baskanvekili M. Tevfik Göksu'dan Su Zammi Açiklamasi
Istanbul Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili M. Tevfik Göksu, bugün gerçeklestirilecek olan IBB Meclisi öncesinde basin toplantisi düzenleyerek, IBB Yönetiminin yeniden meclise getirdigi su zammi ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Mimar Dr. Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi AK Parti Grup Salonunda gazetecilere açiklamalarda bulundu. M. Tevfik Göksu, “Bugün Istanbul Büyüksehir Belediye Meclisi Haziran toplantisinin son günündeyiz. Bu son günde bir Büyüksehir gündemi var. Fakat bu gündemden daha farkli olarak ISKI olagan su genel kurulu var bugün. Ne hikmetse 15 gün önce olagan genel kurulda, ISKI genel kurulunda almis oldugumuz kararlar Kasim’da görüsürüz dedigimiz kararlar ivedilikle IBB tarafindan olaganüstü genel kurula getirildi.

Olaganüstü genel kurula getirilmesinin sebebi de ilk defa Istanbul’un tarihinde ISKI su zammi yapmak ve arsa satmak için genel kurul olaganüstü toplanti yapiyor. Oysa geçtigimiz ay yapmis oldugumuz genel kurulda CHP ile birlikte su tarifesinin Kasim ayinda görüsülmesini oy birligi ile ertelemistik. Demistik ki bu maddeyi Kasim ayinda görüselim ve Kasim ayinda bu maddeyle ilgili gerekli kararimizi verelim. Ne hikmetse IBB ivedilikle yeniden su zammini görüsmek üzere olaganüstü genel kurul çagrisi yapti” dedi.

"Kasim ayina kadar Istanbul’da suya zam gelmeyecek"

Suya su anda yüzde 23 su zammi istediklerini kaydeden Göksu, “ Biz Ak Parti grubu olarak yapmis oldugumuz degerlendirmeler çerçevesinde 15 gün önce hangi karari verdiysek, hangi sözü verdiysek bu sözün arkasindayiz. Su zammi meselesini, su tarifesinin yeniden düzenlenmesi meselesini Kasim ayinda görüsecegiz. Bugün de yine ilgili maddeyi Cumhur ittifaki meclis üyeleri olarak reddedip Kasim ayinda görüsülmesini ile ilgili maddenin tekrar devamini ve takibini isteyecegiz. Onun için buradan Istanbullulara müjdeyi veriyorum. Kasim ayina kadar Istanbul’da suya herhangi bir zam gelmeyecek. Suyu afiyetle içebilirler” dedi.

Kaynak: İHA