GÜNCELLEME - Istanbul Bogazi'nda Gemi Ile Balikçi Teknesi Çarpisti

Batan teknedeki iki kisi ekiplerce denizden çikartilirken, bir kisinin cesedine ulasildiBIR KISININ CESEDINE ULASILDIGI BILGISI VE VALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI.

Istanbul Bogazi'nda geminin çarpmasi sonucu batan balikçi teknesindeki 2 kisi kurtarilirken, bir kisinin cesedine ulasildi.

Kiyi Emniyeti Genel Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün altinda "AS ROSAILA" isimli bir gemi ile içinde 3 kisinin bulundugu 7 metre boyundaki balikçi teknesi çarpisti.

Durumun bildirilmesi üzerine "KURTARMA-12" ve "MEHMETÇIK" römorkörü ile "KEGM-8" ve "TAHLISIYE-1" botu ve balikadamlari olay yerine gönderildi.

Ekiplerce sudan çikartilan iki kisi, Rumelifeneri'ne götürülerek saglik ekiplerine teslim edilirken birinin de cesedine ulasildi. Kimligi ögrenilemeyen kisinin cesedi morga kaldirildi.

Yari batik tekne Poyraz Limani'na çekildi.

- "Konuyla ilgili genis çapli sorusturma baslatilmistir"

Istanbul Valiliginden yapilan açiklamada da saat 16.00 siralarinda Yavuz Sultan Selim Köprüsü altinda Portekiz bandrali "AS ROSAILA" isimli ticari gemi ile bir balikçi teknesinin çarpistiginin bildirilmesi üzerine olay yerine ekiplerin sevk edildigi anlatildi.

Olay bölgesinde ekiplerce yürütülen çalismalarda; batan balikçi teknesinden bir kisinin cansiz bedenine ulasilirken, iki kisinin kurtarildigi belirtilen açiklamada, "Kurtarilan iki kisiden biri hastaneye sevk edilmistir. Konuyla ilgili genis çapli sorusturma baslatilmistir." denildi.

Kaynak: AA