Afyonkarahisar'da OSB'deki Çalisanlar Mobil Ekiplerce Asilaniyor

Kent merkezinde ise iki mobil asilama çadiri kuruldu.

Afyonkarahisar'da kent merkezindeki vatandaslar ile Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) çalisanlara, mobil ekiplerce Kovid-19 asisi uygulaniyor.

Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri dogrultusunda Saglik Bakanliginca belirlenen "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsaminda asilama süreci, yeni yas ve meslek gruplarinin sisteme tanimlanmasiyla devam ediyor.

Afyonkarahisar Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanligi tarafindan asilama hizmetlerinin daha etkin verilmesi için Zafer Meydani'nda iki asi çadiri ile OSB'de bulunan isçilerin asilanmasi için de bir merkez kuruldu.

Afyonkarahisar Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Sükrü Boz, OSB'deki asilama merkezinde gazetecilere yaptigi açiklamada, Saglik Bakanliginin belirledigi kriterlerde asilama çalismalarinin sürdügünü söyledi.

Kovid-19 asilama çalismalarinin il genelindeki bütün hastaneler ile aile sagligi merkezlerinde devam ettigini dile getiren Boz, söyle konustu:

"OSB’de bulunan çalisanlarin asilanmasi ve vatandaslarin sira beklemesini en aza indirmek için asi merkezleri olusturduk. Buralara gelen vatandaslarimiz randevu almadan asilarini olabiliyor. Afyonkarahisar'da günde 15 bin doz asi uygulayabiliyoruz. Bugüne kadar il genelinde 340 bin doz asi vatandaslarimiza ulastirildi. Vatandaslarimiz olusturulan bu asi merkezlerine mesai saatleri içinde gelerek asi yaptirabilir."

Zafer Meydani'nda kurulan çadirlarda ise asi onayi verilen vatandaslarin Kovid-19 asisi yapiliyor.
Kaynak: AA