AB'den Sirbistan'a Göçmenlere Destek Konusunda 2,5 Milyon Avroluk Yardim

Avrupa Birligi (AB), göçmen krizinde güvenilir ortak olarak nitelendirdigi Sirbistan'a 2,5 milyon avro tutarinda yardimda bulundu.

Baskent Belgrad'a resmi ziyarette bulunan AB Komisyonunun iç islerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic tarafindan kabul edildi.

Vucic, yaptigi açiklamada, AB'nin Sirbistan'a göçmen krizinde 11 milyon avro destek sagladigini dile getirerek, "Sirbistan, bu sene 38 bin 226 göçmenin yasa disi geçisini engelledi. Özellikle Bulgaristan ve Kuzey Makedonya'dan çok fazla gelen var." dedi.

Sirbistan'daki göçmen merkezlerinde 3 bin 977 kisinin kaldigini söyleyen Vucic, ülkesinin göçmenlere her zaman misafirperver yaklastigini kaydetti.

Johansson da Sirbistan ile göçmenlere yardim konusunda 2,5 milyon avro tutarinda bir anlasma imzalandigini dile getirerek, "Sirbistan, göçmen krizinin en basindan beri güvenilir bir ortak oldugunu gösterdi. Göç, hiçbir ülkenin tek basina kaldiramayacagi bir seydir." diye konustu.

Sirbistan-Bulgaristan sinirini da yarin ziyaret edecegini belirten Johansson, Sirbistan'in AB üyelik sürecindeki sorumluluklarini yerine getirmeye devam etmesi gerektigini vurguladi.

AB'nin Sirbistan'a yaptigi yardima iliskin anlasma Sirbistan Avrupa Entegrasyon Bakani Jadranka Joksimovic, AB'nin Sirbistan Delegasyon Sefi Sem Fabrici ile Uluslararasi Göç Örgütü (IOM) Sirbistan Temsilcisi Lidija Markovic arasinda imzalandi.

Kaynak: AA