9 Yillik Çocuk Özlemi Ikili Kombine Tedavisi Ile Son Buldu

Diyarbakir’da yasayan Remziye ve Mahmut Kaya çiftinin 9 yillik çocuk özlemi, ikili kombine tedavi yöntemi ile son buldu.

9 Yillik Çocuk Özlemi Ikili Kombine Tedavisi Ile Son Buldu
Diyarbakir’da yasayan 29 yasindaki Remziye ve Mahmut Kaya çifti, yumurta tembelligi ve sperm kalitesi düsüklügü nedeniyle ikili faktörden kaynakli çocuk sahibi olamadi. Kaya çifti, 9 yildir birçok ile giderek çesitli tedaviler uygulanmasina ragmen bir basari elde edemeyince umutlarini yitirerek Diyarbakir’a döndü. Bir arkadas tavsiyesiyle umutsuz bir sekilde Kadin Dogum ve Tüp Bebek Uzmani Prof. Dr. Hakan Çoksüer ile tanisan çifte ikili kombine tedavi uygulandi. Yumurta ve sperm detoks tedavileri sonrasi gebelik müjdesi alan çift mutluluktan gözyaslarini tutamadi.

"Hem sperm hem de yumurta detoks tedavisi uyguladik"

Kadin Dogum ve Tüp Bebek Uzmani Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hastayi incelediklerinde ikili problem gördügünü ve kombine tedavi ile gebelik elde ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Çoksüer, "Hastamiz daha önce birçok yerde tüp bebek uygulamasi yapmis, birçok klinikte denemeleri olmus. Daha sonra arkadas tavsiyesiyle klinigimize geldi, biz de degerlendirdigimizde hastanin ikili problem oldugunu gördük. Ilki yumurta tembelligi digeri ise sperm sayisinda problem oldugunu gördük. Daha sonra hem sperm hem de yumurta detoks tedavisi uyguladik, daha sonra yumurta büyütme ardindan sperm ve yumurta döllenme islemini uyguladik. En sonra tüp bebek uygulamasi yaptik, embriyo transferi gerçeklestirdik. Daha önce basarisizlik oldugu için embriyo yapistirmayi denedik, bu sekilde embriyonun tutunma gücünü artirdik. Daha önce birçok yerde denemesi oldugu için hasta umutsuzdu, gebelik olmayacak gibi bir algisi vardi, simdi ise gebelik elde ettigi için çok mutlu. Rabbim çocuk sahibi olmak isteyen kimseyi çocuksuz birakmasin” dedi.

Anne adayi Remziye Kaya, birçok ilde tedavi oldugunu fakat basaramadiklarini, tüp bebek yaparak su an gebe kaldigini söyledi.



Baba adayi Mahmut Kaya ise 9 yildir evli oldugunu aktararak birçok ile giderek basari elde edemediklerini, arkadas tavsiyesiyle Hakan hocaya geldiklerini ve su an esinin gebe oldugunu belirterek Prof. Dr. Hakan Çoksüer’e tesekkür etti.
Kaynak: İHA