Vali Varol, 'Mesleki Egitimde 1.000 Okul Projesi' Kapsaminda Düzenlenen Sergiyi Ziyaret Etti

Agri Valisi Dr. Osman Varol, “Mesleki Egitimde 1.000 Okul Projesi” kapsaminda düzenlenen sergiyi ziyaret etti.

Vali Varol, 'Mesleki Egitimde 1.000 Okul Projesi' Kapsaminda Düzenlenen Sergiyi Ziyaret Etti
Vali Varol, Ögretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Milli Egitim Sube Müdürü Mehmet Özmüs, ögretmenler ve ögrenciler tarafindan karsilandi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda günün ve projenin önemine binaen Protokol konusmalari yapildi. Meslek liselerinin memleket meselesi oldugunu vurgulayan Vali Varol, “Proje kapsaminda ilimizde 6 okulumuz var. Bizler meslek liselerimizi çok önemsiyor, bu 6 okulumuzda meslek liselerinin etkinligini arttirmak için yürütülen faaliyetlerin çok anlamli ve degerli oldugunu biliyoruz. “ dedi.

Daha sonra çocuklar tarafindan sergilenen halk oyunlari gösterisi ve müzik dinletisi ile program sürdü. Ardindan standlari ziyaret eden Vali Dr. Osman Varol, Milli Egitim Bakanligi tarafindan 2020 yilinda hayata geçirilerek mesleki egitimin kalitesinin arttirilmasi ve ögrencilerin gelisiminin çok boyutlu olarak desteklenmesinin amaçlandigi “Mesleki Egitimde 1.000 Okul Projesi” kapsaminda sanat, kültür, spor ve bilimsel açidan desteklenen meslek lisesi ögrencilerimiz tarafindan ortaya konan eserleri büyük bir ilgi ile inceledi.

Ögretmen Nurgül Gelturan Mesleki ve Anadolu Lisesinde açilan sergide projenin amacina ulastigini görmekten büyük bir mutluluk duydugunu belirten Vali Varol, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin’den proje kapsaminda ilimizde yürütülen faaliyetlere iliskin detayli bilgi aldi.

Vali Varol, ögrencilerle bir süre sohbet edip eserleri dolayisiyla tebrik ederek egitim ögretim hayatlarinda basarilar diledi.
Kaynak: İHA