Türkiye'nin En Büyük Kokain Operasyonu Mersin'de Gerçeklestirildi

MERSIN – Türkiye’nin en büyük kokain operasyonu İçel Limani’nda gerçeklestirildi. Operasyonda, Ekvator’dan İçel Limani’na gelen bir gemide 1 ton kokain maddesi ele geçirildi.

Türkiye'nin En Büyük Kokain Operasyonu Mersin'de Gerçeklestirildi
İçel Il Emniyet Müdürlügü ile Gümrük Muhafaza Müdürlügü, Ekvator’dan İçel Limani’na gelen bir gemide muz yüklü konteyner içerisinde uyusturucu madde bulundugu ihbari alinmasi üzerine harekete geçti. Limana gelen Liberya bandirali gemide yapilan ortak operasyonda, 1 ton kokain ele geçirildi.

Ele geçirilen kokain, Ticaret Bakanligi Orta Akdeniz Gümrük ve Dis Ticaret Bölge Müdürlügü İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü binasi bahçesinde sergilendi.

Yaklasik bir aydir takip ediliyordu

İçel Il Emniyet Müdür Yardimcisi Murat Cihan, burada yaptigi açiklamada, İçel Emniyet Müdürlügü ve İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ile beraber yaklasik bir aydir konuyu takip ettiklerini söyledi.

Cihan, “Ekvator ülkesinden İçel Limanina muz yüklü bir gemide kokain gelecegi bilgisi üzerine yapilan çalismamiz basarili bir yakalamayla bugün sona ermistir. Bu yakalamada 1 ton kokain yakalamasi gerçeklesmistir. Çalismalarimiz devam etmekte, uyusturucuyla mücadelemiz ayni azim ve kararlilikla devam etmektedir” dedi.



“Su ana kadarki yakalama rekoru”

Ele geçirilen kokain miktarinin Türkiye’de su ana kadarki yakalama rekoru oldugunu vurgulayan Cihan, “2019 yilinda yine burada İçel Emniyet Müdürlügünün 615 kilogram kokain yakalamasi vardi. Bu yakalamayla da bu rekoru egale etmis olduk. Insallah daha büyük basarilara imza atacagiz” diye konustu.

Cihan, muz kolileriyle ilgili baglanti ve gözaltilarla ilgili çalismalarinin devam ettigini bildirerek, “Elbette gözaltilarimiz ve yakalamalarimiz olacak. Su anda tahkikat ve sorusturmamiz devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA