Türkiye'nin 3'Ncü Tarima Dayali OSB'si Bafra'ya Kuruluyor

Samsun’un Bafra ilçesinde Türkiye’nin üçüncü tarima dayali ihtisas organize sanayi bölgesi (OSB) kuruluyor. Yetistirilen sebze, meyve ve hayvansal gidalarin endüstriyel ürüne dönüstürülecegi Sera OSB’nin kent ekonomisine önemli katkilar saglayacagini söyleyen Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Bitkisel üretim ve endüstriyel tarimda Bafra’nin seracilikta marka olacak” dedi.

Türkiye'nin 3'Ncü Tarima Dayali OSB'si Bafra'ya Kuruluyor
Tarim ve Orman Bakanligi’nin destegiyle 15 sehirde yürütülen ihtisas organize sanayi bölgesi projeleri devam ediyor. Bunlardan 8’ini Besi OSB olmak üzere Çiçekçilik OSB, Süt OSB, Hayvansal Ürünler OSB ve 4’ünü ise Sera OSB olusturuyor. Bitkisel ve hayvansal üretimin islendigi tesislerin kümelestigi tarima dayali ihtisas organize sanayi bölgeleri (Sera OSB), tarim ve sanayi sektörlerinin senkronizasyonuyla üretilen gidalarin ticari ürüne dönüsmesi açisindan büyük önem tasiyor. Ucuz maliyetli üretimin tesvik edilmesi, orta ve büyük ölçekli modern tarimsal üretim isletmelerinin ihtisaslasmalarinin saglanmasi, markalasmayla kalite standartlarinin yükseltilmesi ve üretici gelirlerinin artirilmasi amaciyla kurulan tarimsal ihtisas organize bölgeleri, sehirlerde tarimin gelismesinde önemli rol oynuyor.

3. Sera OSB Bafra’da kuruluyor

Tarima dayali ihtisas organize sanayi bölgelerinden 3’ncü Sera OSB’nin hayata geçecegi Samsun’un Bafra ilçesinde tüm hiziyla çalismalar sürüyor. Dogankaya ve Seyhulas mahallelerindeki 119 hektarlik arazi üzerine kurulacak Sera OSB’nin altyapi ihale sözlesmesi geçen 22 Mart’ta imzalandi. Toplamda 53 endüstriyel tarim isletmesinin faaliyet gösterecegi sanayi bölgesi, 1200 kisiye istihdam saglayacak. Olusturulan 30 sanayi parselindeki arazilerin tahsislerinin ardindan firmalarin 2022 yilinda üretime geçmesi bekleniyor. Yatirimcilarin ihracata yönelik sebze, fide ve süs bitkileri yetistiriciligi ile islah çalismalari yapmalarinin planlandigi Sera OSB’de, salça, tursu ve sebze kurutma fabrikalari, paketleme, sebze ve meyve kurutma tesisleri ile soguk hava depolarinin kurularak endüstriyel tarimin gelistirilmesi hedefleniyor.

Baskan Demir: “Hayirli olsun”

Bitkisel üretim ve endüstriyel tarimda Bafra’yi seracilikta marka kent yapacak Sera OSB ile ilgili degerlendirmede bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, sehrin güçlü lojistik altyapisi, ulasim ve pazarlara yakinligi sebebiyle organize sanayi bölgesi yatirimcilari için önemli avantajlar sagladigini söyledi.

Türkiye’nin en verimli topraklara sahip Bafra ve Çarsamba ovalarindaki tarimsal üretimi gelistirecek Sera OSB’nin kent ekonomisine büyük fayda saglayacagini ifade eden Baskan Demir, “Ilimizi tarim noktasinda daha ileri bir düzeye tasimak konusunda Bafra Sera OSB, ilimiz için çok büyük bir kazanç olacak. Bu dogrultuda çalismalarimiza devam ediyoruz. 30 milyon 656 bin TL kesif bedeli bulunan Sera OSB, ilçemize kazandiracagimiz ikinci OSB yatirimi olacak. Alt yapi ihalesini yaptik saha yatirimlari baslayacak. Sera OSB, hem Samsun’a hem de Bafra’ya büyük bir motivasyon sagladi. Hayata geçmesiyle Samsun Türkiye’de tarim, istihdam artisi ve sanayi yatirimlari noktasinda en önde gelen sehirlerden birisi olacak. Bafra’ya hayirli olsun. Yatirim için desteklerini sürdüren Tarim ve Orman Bakanimiz Bekir Pakdemirli’ye tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA