TAV, Balkanlarda Saglam Adimlarla Büyümeyi Sürdürecek

TAV Havalimanlari Icra Kurulu Baskani Sani Sener, TAV Havalimanlari olarak eski Yugoslavya bölgesindeki tüm ihalelerle ilgilendiklerini belirterek, bu bölgede saglam adimlarla büyümeyi sürdüreceklerini bildirdi.

Sener, Kuzey Makedonya Basbakani Zoran Zaev ile TAV'in Istip sehrinde insa etmeyi planladigi kargo havaalaninin bütçesinin Kuzey Makedonya hükümeti karariyla farkli altyapi projelerinde kullanilmak üzere ülkedeki belediyelere dagitilmasi programina katildi.

Sener, TAV Havalimanlari'nin çalismalari hakkinda AA muhabirine yaptigi açiklamada, söz konusu bütçenin, Üsküp'teki pistin iyilestirilmesi, terminalin genisletilmesi ile Ohri'deki terminalin gelistirilmesi için kullanilacagini söyledi.

Havalimanlarinin bulunduklari ülkelerin ve sehirlerin bir giris kapisi oldugunu belirten Sener, "Bir göstergesi, mühendisliginin göstergesi, mimarisinin göstergesi, finansman kabiliyetinin göstergesi... Bizden sonra bir sürü Türk yatirimcisi Kuzey Makedonya'ya geldi ve ciddi yatirimlar yapti." dedi.

Balkanlarda Üsküp ve Ohri disinda Hirvatistan'in baskenti Zagreb'deki havaalanini da islettiklerini hatirlatan Sener, eski Yugoslavya bölgesindeki tüm ihalelerle ilgilendiklerini ve bu bölgede saglam adimlarla büyümeyi sürdüreceklerini kaydetti.

- "TAV'in buraya gelmesiyle havaalanlarindaki turist sayisinda 4 kat artis kaydedildi"

Sani Sener, Kuzey Makedonya'ya gelen turist sayisini artirmayi amaçladiklarini aktararak, TAV'in buraya gelmesiyle havaalanlarindaki turist sayisinda 4 kat artis kaydedildigini bildirdi.

Yolcu sayisinin artmasiyla Kuzey Makedonya ekonomisine katki saglamak istediklerini ifade eden Sener, Türkiye'den Kuzey Makedonya'ya gelen uçak seferi sayisinin da artirildigini vurguladi.

Sener, "Türkiye'de çok Üsküplü var. Hakikaten o kadar fazla ki biz burayi aldiktan sonra bizim holdingin telefon santrali kilitlenmisti." ifadelerini kullandi.

Ekonomi ve siyasetin birbirine bagli olduguna isaret eden Sener, Türkiye'nin Kuzey Makedonya'yi destekledigini, bu nedenle is insanlarinin Kuzey Makedonya'yi "iyi piyasa" olarak gördügünü söyledi.

Kuzey Makedonya Basbakani Zaev de yaklasik 90 altyapi projesi ile vatandaslarin yasam kalitesinin iyilestirilecegini ifade ederek, bu bütçenin su altyapisi, kanalizasyon, yol insasi, kres insalari, ilkokul ve liselerin restorasyonu gibi projeler için kullanilacagini bildirdi.

Kaynak: AA