Sehir Dergisi'nin 40. Sayisi Okurlariyla Bulustu

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetlerini ara vermeden sürdürerek, Sehir Kültür Sanat Dergisi’nin 40’inci sayisini okurlari ile bulusturdu.

Sehir Dergisi'nin 40. Sayisi Okurlariyla Bulustu
Sehrin ihtiyaçlarini sadece imar ve altyapi gibi faaliyetlerden ibaret görmeyen Kayseri Büyüksehir Belediyesi, sosyal, kültürel ve gönül belediyeciligi anlaminda da hizmetlerini araliksiz sürdürüyor. Tarihi ve kültürel geçmisiyle geçmisten gelecege bir köprü görevi üstlenen Kayseri’nin kültür ve degerlerine iliskin onlarca kitap yayimlayan, bunlarin yani sira yüzlerce de süreli yayina imza atan Büyüksehir Belediyesi, kültür sanat envanterinde bulunan Sehir Dergisi’nin 40. sayisini okurlarla bulusturdu. Büyüksehir Belediyesi Kültür Yayinlari tarafindan iki ayda bir yayinlanan ve Kayseri’ye iliskin önemli ve degerli bilgileri okurlarina aktaran Sehir Kültür Sanat Dergisi, zengin içerik ve yüz sayfayi asan ebatlari ile adeta kitap gibi dergi olma özelligini sürdürüyor. Yayin hayatina 40’inci sayi ile devam eden dergi, kapaginda Sarioglan ilçesinde bulunan tarihi Sahruh Köprüsü’nün muhtesem yansima fotografi ile okurlarinin karsisina çikti. Dergi içeriginde, portre bölümünde Ahmet Sivaci’nin kaleminden Kayseri’nin önemli simalarindan, sehri kültür ve sanat alaninda hakkiyla temsil eden Hasan Nail Canat yer aliyor. ‘Deneme, makale, söylesi, inceleme, kültür, tarih’ gibi pek çok tür ve konuda bilgilere yer verilen dergide fotograf sanatçisi, yazar Dursun Çiçek’in sehrin dogal güzelliklerini fotografladigi kareler de bulunuyor. Tarih bölümünde sehir tarihçisi Mehmet Çayirdag Talas ilçesi ile ilgili önemli bilgi ve belgeleri paylasirken, Fehmi Gündüz Erciyes betimlemeleri yazisi ile Erciyes Dagi’nin tarihi ve kültürel baglamini aktariyor.

Mustafa Ibakorkmaz’in Emel Demirezen ile dolu dolu söylesisinin yer aldigi derginin 40. sayisinda, birbirinden önemli yazarlarin yazilari kültür bölümünde okuyucularini beklerken, derginin son sayfasinda ise geçtigimiz aylarda hayatini kaybeden Kayseri basininin önemli degerlerinden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Baskani Veli Altinkaya için Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in bassagligi mesaji yer aliyor. Sehri, hemen her yönü ile yansitmaya çalisan yayin kurulu üyeleri, tarihi ve kültürel kaynaklardan derledikleri bilgiler ile ilgilisine adeta sehrin sifrelerini sunuyor.
Kaynak: İHA