Oglu Havuzda Bogulan Baba Açiklamasi 'Oglumun Sirtinda Mazgal Izi Vardi'

Adana’da çocuk havuzunda vakuma kapilip bogularak hayatini kaybettigi ileri sürülen 10 yasindaki Deniz Poyraz Karsli’nin babasi Yusuf Karsli, “Oglumun sirtinda mazgal izi vardi. Görevli kimse büyük bir ihmal var. Biz bu isin sonuna kadar arkasindayiz. Devletime güveniyorum” dedi.

Oglu Havuzda Bogulan Baba Açiklamasi 'Oglumun Sirtinda Mazgal Izi Vardi'
Olay, Çukurova ilçesine bagli 100. Yil Mahallesi’ndeki bir isletmeye ait havuzda geçen hafta meydana geldi. Iddiaya göre, 10 yasindaki Deniz Poyraz Karsli, annesi Dila (33) ve akrabalariyla birlikte yüzmek için havuza gitti. Burada Deniz, arkadaslariyla birlikte derinligi 30 santimetre olan havuza girdi.

Karsli, çirpinmaya baslayinca arkadaslari çiglik atti. Bu arada havuza çocugunu getiren bir hemsire sesleri duyunca yardima kostu. Annesi Dila Karsli, oglunu çikarmaya çalisti ancak vakum çocugu çektigi için kurtaramadi.

Bu sirada hemsire vakuma ayagini sokup çekim gücünü azaltinca çocugu havuzdan çikartabildiler. Hemsire çocuga kalp masaji ve suni teneffüs yapti. Çocuk kisa sürede havuza gelen ambulans ile özel bir hastaneye kaldirildi ancak hayatini kaybetti.

Deniz Poyraz’in cenazesi ise geçen gün topraga verildi.



“Havuzda cankurtaran, görevli yok”

Küçük çocugun Cezayir’de çalisan ve cenaze için kente gelen babasi Yusuf Karsli ise bugün gazetecilere konustu.

Isletmeden sikayetçi oldugunu söyleyen baba Karsli, oglunun sirt üstü yüzdügünü belirterek, “Adli süreç basladi ama bizim içimizi yakan seyler var. Benim çocugum çocuk havuzunda bogulmus ama cesedinde de görülüyor çocugumu derine çeken bir sey var. Asagi yapistirmis, anlayamadigimiz bir sey var orada. Çocugumuzu kaybettik iste. Ben kendim hemsirenin ifadesine ulastim ve çocugu 2 kisi zor çikarttiklarini, kendisinin ayagini vakuma koyarak çikartabildigini söylemis. O ana kadar bir cankurtaran falan müdahale etmiyor. Buraya kadar havuzla ilgili hiçbir eleman, görevli yok” diye konustu.



“Orada bilinmeyen bir sikinti var”

Isletmenin ölen Deniz Poyraz için ‘epilepsi hastasi’ dedigini ancak oglunun epilepsi hastasi olmadigini da anlatan Yusuf Karsli, havuzda 2 sene öncede böyle bir vaka yasandigini öne sürdü. Karsli, “Bana sosyal medya üzerinden bir kadin yazdi ve ayni havuzda 2 sene önce kizini kaybetmek üzere oldugunu söyledi.

Ayni vakum benzeri bir seyin kizini çektigini söyledi.

Orada bilinmeyen bir sikinti var. Mantikli olmayan bir sey var orada” dedi.

Oglunun sirtinda mazgal izi oldugunu ileri süren Karsli, daha sonra sunlari söyledi:

“Tam sirtinda büyük bir morluk, derisini kaldiran bir mazgal izi var. Çiglik dahi atamamis. O havuz 2-8 yas deniyor. 2 yasindaki bir çocukta orada hata yapabilir. Neden bir görevli yok. Havuzda çocuk varken ne çalistirmislarsa çalistiramazlarmis. Görevli kimse büyük bir ihmal var. Biz bu isin sonuna kadar arkasindayiz. Devletime güveniyorum. Süreç basladi.



Deniz Poyraz Karsli’nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için yapilan otopsinin sonucu bekleniyor.
Kaynak: İHA