Munzur Vadisi Milli Parki Yaban Keçisi Yavrulariyla Senlendi

Tunceli'nin Ovacik ilçesinde yer alan Munzur Vadisi Milli Parki'nda, nesli koruma altinda bulunan yaban keçileri yavrulamaya basladi.

Türkiye'nin en büyük milli parklari arasinda bulunan, kent merkezine 8 kilometre uzaktan baslayarak Ovacik'a kadar uzanan Munzur Vadisi Milli Parki, yaz aylarinda yesilin tonlariyla ziyaretçilerine essiz manzaralar sunuyor.

Rengarenk çiçek ve otlarin arasinda uçusan kelebeklerin de dogaya ayri güzellik kattigi milli park, nesli koruma altinda ve avlanmasi yasak olan yabani hayvan türlerine de ev sahipligi yapiyor.

Bozayi, su samuru, vasak, tilki, kurt, domuz ve sansar gibi canlilarin yasadigi milli park, yaban keçilerinin yavrulama sezonun baslamasiyla canlilik kazandi.

Annelerinin yaninda görülmeye baslanan yaban keçisi yavrularinin kayaliklarda kosturup ziplamalari, renkli görüntüler olusturuyor.

Günün belirli saatlerinde annelerinden emdikleri sütle beslenen yavrular, kartal, vasak ve kurt saldirilarina karsi da kaya oyuklarina gizlenerek hayatta kalmaya çalisiyor.

Milli parkta, yiyecek aramak için sik sik Tunceli-Ovacik kara yoluna inen kir tavsanlari da dikkati çekiyor.

Kaynak: AA