Is Dünyasindan Usak OSB Teknoparka Ziyaret

Usak’ta sanayi ve is dünyasinin önemli temsilcileri, Usak OSB Teknopark’i ziyaret ederek yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Is Dünyasindan Usak OSB Teknoparka Ziyaret


Usak OSB Teknopark’ta gerçeklesen toplantida, Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, Zafer Teknopark Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Hakan Boz ve Usak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) Koordinatörü Ögr. Gör. Dr. Atike Ince Yardimci, Zafer Teknopark Usak OSB Yerleskesi’ni tanitarak, yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdiler.

Rektör Prof. Dr. Savas’in, Usak Üniversitesi’nin sanayiye yönelik çalismalari ile ilgili detayli bilgi verdigi toplantida, üniversite ve sanayi isbirligi ile yapilabilecek çalismalar degerlendirildi. Gelistirilebilecek ortak projeler ve etkinliklerle ilgili fikir paylasimi yapilan toplantida Doç. Dr. Hakan Boz, teknoparklarin isletmelere sagladigi KDV, gümrük vergisi, gelir ve kurumlar vergisi muafiyetleri, çalisanlar için sigorta prim destekleri ile USAK OSB Teknopark’in Usak’in girisimci arge ekosistemi için gelecek vizyonu hakkinda bir sunum gerçeklestirirken, Koordinatör Dr. Atike Ince Yardimci ise UTTO’nun sanayiciye yönelik desteklerinden bahsetti.

Toplantinin ardindan Rektör Savas, is dünyasi temsilcileriyle birlikte teknoparki gezdi. Teknoparktaki incelemeler sonrasi, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas ve beraberindekiler, bölgede faaliyet gösteren bir iplik fabrikasinda incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA