Igdir'in Kayisi Kolonyasi Yurt Içi Ve Yurt Disindan Yogun Ilgi Görüyor

Korona virüs salgini döneminde Eczaci Ümit Eren’in Igdir’in sembolü olan kayisi meyvesinden yaptigi kolonyaya talep her geçen gün artiyor.

Igdir'in Kayisi Kolonyasi Yurt Içi Ve Yurt Disindan Yogun Ilgi Görüyor
Covid-19 salgininin bas göstermesiyle birlikte çok sayida sahte kolonya ve dezenfektan üretiminin yapildigini gören Saglik Bakanligi, eczacilara kolonya ve dezenfektan üretmeleri için imkan tanidi. Igdirli Eczaci Ümit Eren ise bu durumu firsat bilerek harekete geçti ve kayisi meyvesinden kolonya ve dezenfektan üretti. Kayisi kolonyasi hem yurt içinden hem de yurt disindan çok fazla talep görmeye baslayinca Eczaci Ümit Eren, pandemi sürecinin bitmesiyle birlikte kayisi kolonyasinin daha iyi tanitilabilmesi için yurt içinde düzenlenecek fuarlara katilmayi planladigini söyledi.



‘Igdir’a özgü bir ürünün üretilmesi insanlarin da hosuna gitti’

Ürettikleri kayisi kolonyasinin tamamen eczaci üretimi olan güzel bir ürün oldugunu belirten Eczaci Ümit Eren, “Pandeminin ilk çiktigi dönemde Saglik Bakanligi piyasada fahis fiyata satilan dezenfektan ve kolonyalari görünce eczacilara dezenfektan ve kolonya üretme hakki verdi. Bende görev bilincimle ilk olarak dezenfektan ürettim sonra bunu gelistirerek degisik esanslarla kolonya üretmeye basladim. Akabinde Igdir’in meyvesi ve cografi isareti olan kayisi kolonyasini ürettim. Birden bire çok tutuldu. Halkin da hosuna gitti. Igdir’a özgü bir ürünün üretilmesi insanlarin da hosuna gitti. Güzel tepkiler alinca sirketlestik. Tüm yasal izinlerimizi alarak üretimine geçtik. Imalathanemizde bizimle beraber çalisan 2 eczaci arkadasimiz daha var. Tamamen eczaci üretimi olan güzel bir ürün ortaya çikarmis olduk” dedi.



‘Yurt içindeki fuarlarda kendimizi göstermek istiyoruz’

Kayisi kolonyasindan sonra ürün çesitliligi için de farkli çalismalar yaptiklarina vurgu yapan Eren, “Özellikle yurt disindan çok talepler aldik. Belçika ve Almanya’ya ihracatini yaptik Azerbaycan’dan talep var. Bunlarin disinda yurt içinde de oldukça fazla talep var. Özellikle baska sehirde yasayan Igdirli veya Igdir’i seven vatandaslarin çok dikkatini çekti. Güzel tepkiler aldik. Güzel gidiyor simdilik. Kayisi kolonyasindan güzel tepkiler alinca kendi imalathanemizde baska çesitlerde kolonyalar üretmeye basladik. Kendi bünyemizde olan 3 tane farkli kokudan 4 tane marka daha ürettik. Elbette bizim lokomotifimiz kayisi kolonyamiz onun disinda lavanta kolonyasi, adina festivaller düzenlenen Japon kirazi dedigimiz Sakura kolonyasi ve limon kolonyasiyla beraber 4 koku için çalisiyoruz. 4 kokuda birbirinden güzel ve ilgi gören kokular. Su anki imalathanemizin kapasitesi 43 bin litre. 43 bin litre ile çalisabiliyoruz. Yurt içindeki fuarlarda kendimizi göstermek istiyoruz ama bunun olmasi için öncelikle pandemi sürecinin bitmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

‘Esimize ve dostumuza kayisi kolonyasini tavsiye ettik’

Kayisi kolonyasinin emin eller tarafindan üretildigi için güvenilir oldugunu dile getiren vatandaslardan Yusuf Yatkin ise su sekilde konustu:

“Korona virüs salgininin baslamasiyla birlikte birçok sahte dezenfektan üretilmeye baslandi. Yillarin eczacisi olan Ümit beyin Igdir’a özgü olan kayisi kolonyasini üretmesiyle birlikte biz de kullanmaya basladik. Esimize ve dostumuza kayisi kolonyasini tavsiye ettik. Çok saglikli ve güvenilir bir ürün oldugu için bu kolonyayi tercih ediyoruz.”
Kaynak: İHA