Fas Krali 6. Muhammed, Israil'in Yeni Basbakani Bennett'i Kutladi

Fas Krali 6. Muhammed, Israil'in yeni Basbakani olan Naftali Bennett'i görevi dolayisiyla tebrik etti.

Fas resmi ajansi MAP'in haberine göre, Kral 6. Muhammed, Bennett’e gönderdigi telgrafta, "Tüm samimiyetimle görevinizde basarili olmanizi dilerim. Fas devleti, Ortadogu’da halklarin bir arada yasamasina olanak saglayan adil ve kalici bir barisin saglanmasi için, iyi niyetli aktif rolünü sürdürme azmi ve istegindedir." ifadelerine yer verdi.

Israil'de Gelecek Var ve Yamina partilerinin öncülük ettigi koalisyon hükümeti, 120 sandalyeli Meclis'te 60 milletvekilinin destegiyle güvenoyu alarak göreve basladi.

Koalisyon hükümetinin güvenoyu almasiyla Binyamin Netanyahu, 12 yildir oturdugu basbakanlik koltugunu, basina kapali düzenlenen törenle Naftali Bennett’e devretti. Israil’de yeni kurulan hükümette basbakanlik görevi, koalisyon ortaklari Naftali Bennett ve Yair Lapid arasinda 2’ser yil dönüsümlü olarak yapilacak.

Israil ve Fas arasindaki düsük düzeyli iliskiler, 2. Intifada'nin basladigi 2000 yilinda Fas tarafindan durdurulmustu. Fas Krali 6. Muhammed, 10 Aralik 2020'de Israil ile iliskilerin yeniden kurulacagini duyurmus, bu kapsamda iki ülke arasinda ayni ay içinde 4 anlasma imzalanmisti. Fas, bu kararla, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Sudan'in ardindan Israil'le ‘normallesme’ anlasmasina varan dördüncü Arap ülkesi olmustu.

Kaynak: AA