Diyarbakir'da Maddi Durumu Düsük Çocuklara Ücretsiz Yaz Tatili

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, ailelerinin maddi durumlarindan dolayi tatil yapma imkani bulunmayan çocuklara ücretsiz yaz tatili yaptiracak. Büyüksehir Belediyesi sosyal tesislerinde gerçeklesecek olan kamp, 10 Eylülde sona erecek.

Diyarbakir'da Maddi Durumu Düsük Çocuklara Ücretsiz Yaz Tatili
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi, Elazig’in Maden ilçesi Gezin beldesinde yer alan çocuk yaz kampi, kapilarini miniklere 21 Haziranda açiyor. Büyüksehir Belediyesi, salgin nedeniyle yaklasik 2 yildan beri kapali tutulan çocuk yaz kampinda bakim-onarim çalismasi yürüttü. Ekipler, uzun süre kullanilmamasi nedeniyle hasar gören idare ve yemekhane binalari, lavabolar, konteynerler, havuzlar, futbol, voleybol ve basketbol sahalarinda yaptigi tadilatlarla alani çocuklarin kullanimina hazir hale getirdi.

Basvurular basladi

Tatil yapma imkani bulamayan 9-18 yas arasi çocuklarin, ücretsiz yararlanacagi yaz kampinin basvurulari basladi.

Her çocugun 5 gün boyunca agirlanacagi kamptan yararlanmak isteyenler, velileriyle birlikte Bilgi Evleri, Akademi Lise ve Sümerpark Ortak Yasam Alaninda yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligina mesai saatleri içinde basvuruda bulunabilecek. Büyüksehir Belediyesinin, miniklerin sosyal becerilerini artirmalari için çesitli etkinliklere de yer verecegi ve 9 hafta sürecek olan kamptan 100’er kisilik guruplar halinde yaklasik bin 200 çocuk yararlanacak.

Alaninda uzman egitmenler, kampta çocuklara, milli ve manevi degerler seminerleri, resim, el becerileri, halk oyunlari, müzik, okuma, sinema, drama, robotik ve ritim atölyeleri araciligiyla egitimler verecek. Çocuklarin, fiziksel gelisimlerine katki sunmak amaciyla sportif faaliyetler kapsaminda her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç ve voleybol etkinlikleri düzenlenecek. Çocuklar, kamp dönemi boyunca her gün belirlenen saatlerde yari olimpik yüzme havuzunda zaman geçirecek. Yasanabilecek olumsuz duruma karsi cankurtaranlarinda görev yapacagi havuzda, yüzme bilen ve bilmeyen çocuklar gruplara ayrilacak.

Alaninda uzman egitmenler, yüzme bilmeyen çocuklara yüzme, yüzme bilen miniklere ise yüzme stillerini ögretecek. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi, çocuklara çevre bilincini asilamak için kamp döneminde dogayi ve bulunduklari alani tanimalari için Hazar Gölüne tanitici gezi organize edecek.

Diyetisyenlerin hazirladigi listeyle çocuklar, 5 günlük kamp süresince kahvalti, ögle, ikindi ve aksam yemegi olmak üzere günde, 4 ögün ücretsiz yemek hizmetleri sayesinde düzenli beslenme imkani bulacak. Kamp dönemi boyunca yasanabilecek olumsuz saglik durumlarina karsi alanda bulunan revirde saglik personeli 24 saat görev yapacak.

Her gruba kamp atesi esliginde veda gecesi

Her hafta 100 kisiden olusacak çocuk grubunun kabul edilecegi kampin son gününde veda gecesi düzenlenecek. Yakilacak kamp atesi etrafinda çocuklar, müzik esliginde halaylar çekerek eglenecek, kamp ile ilgili, duygu ve düsüncelerini dile getirme sansi yakalayacak. Ulasim Daire Baskanligi ise toplu tasima araçlariyla çocuklari kamp alanina tasiyacagi ögrenilirken, Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi sosyal tesislerinde gerçeklesecek olan kamp, 10 Eylülde sona erecek.
Kaynak: İHA