Avusturya'ya Girislerde Çin Sinovac Kovid-19 Asisi Yaptiranlar Karantinadan Muaf Tutulacak

Avusturya’da bugün yürürlüge giren yeni seyahat düzenlemesine göre, Türkiye’de de kullanilan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi gelistirilen Çin Sinovac asisindan iki doz yaptiranlar, ülkeye giriste karantinadan muaf tutulacak.

Saglik Bakanliginin internet sayfasinda, ülkelerin risk seviyesine göre olusturulan yeni seyahat düzenlemesi paylasildi.

Buna göre aralarinda Türkiye’nin de bulundugu 3’üncü ülkelerden Avusturya’ya girislerde iki doz Sinovac asisi yaptirmis kisilerin karantinadan muaf tutulacagi bildirildi.

Avusturya’da daha önce açiklanan asi listesinde Avrupa Ilaç Ajansi (EMA) tarafindan onaylanan BioNTech-Pfizer, AstraZeneca, Moderna ve Johnson and Johnson’un yani sira Çin Sinopharm asilari yer aliyordu.

- Sinovac ve Covishield listede

Yeni düzenlemeyle Sinovac’in yani sira Hindistan’in gelistirdigi Kovid-19 asisi Covishield de listeye eklendi.

Öte yandan Basbakan Sebastian Kurz'un geçen mart ayinda 1 milyon doz alinmasi için Rusya ile yogun görüsmeler gerçeklestirdigi Sputnik V asisinin henüz listeye alinmamasi ise dikkati çekti.

Avusturya’da son 24 saatte 153 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayisi 649 bin 2’ye, virüs nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi ise 3 artisla 10 bin 671’e yükseldi.

Kaynak: AA