ASELSAN Dogal Kaynaklarin Korunmasi Için Harekete Geçti

CBIKO önderliginde ASELSAN is birligiyle düzenlenen 'Ülkemizdeki Kullanima Uygun Su Miktari Nasil Artirilir?' konulu proje yarismasina basvurular, 13 Agustos'a kadar devam edecek.

Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi (CBIKO) önderliginde ASELSAN is birligiyle düzenlenen "Ülkemizdeki Kullanima Uygun Su Miktari Nasil Artirilir?" konulu proje yarismasina basvurular, 13 Agustos'a kadar sürecek.

ASELSAN'dan yapilan açiklamaya göre, yasanabilir bir dünya için teknolojinin seferber edilmesi ana fikriyle organize edilen yarismaya basvurular 14 Haziran'da basladi.

Basvurular 13 Agustos'a kadar devam edecek. Yarismaya Türkiye ve yurt disinda yasayan Türk vatandasi üniversite ögrencileri ve mezunlari takimlarini olusturarak katilabilecekler.

- Basvurular "Yetenek Kapisi"ndan

Yarismacilar kayit islemlerini CBIKO tarafindan olusturulan Yetenek Kapisi (www.yetenekkapisi.org) üzerinden gerçeklestirecek.

Yarismaya katilacak ögrencilerin tasimasi gereken kriterler, Yetenek Kapisi Platformu'nda ilan edilecek.

Ögrencilerin hazirlayacagi projeler, bilimsel yetkinlik, endüstrilesmeye yakinligi ve etkisi ile proje planinin uygunlugu/uygulanabilirligi gibi konular dikkate alinarak degerlendirmeye tabi tutulacak.

Yarismada ilk 3'e giren ekipler, maddi ödülün yani sira çesitli hediyeler kazanacak. Dereceye giren yarismacilar ayrica ASELSAN tesislerinde düzenlenecek teknik gezide agirlanacak.

- Yarisma basliklari

Yarismacilar proje konusuna uygun, teknoloji tabanli bir proje çözümüyle katilim saglayabilecek.

Katilimcilar, kullanima uygun su miktarinin artirilmasi için su basliklarda proje sunabilecek:

"Su sebekelerinin sehir girislerinde organik/inorganik kirlilik ölçümlerine yönelik elektronik/yazilim tabanli çözümler, IHA ve uydu görüntüleri ile kuraklik takibi, barajlardaki toplam su miktarinin artirilmasi ve dagitma esnasi kayiplari engelleyecek otonom kontrol sistemleri gelistirilmesi, yer alti sularinin sehir su sebekelerine karismasinin elektronik yöntemlerle tespiti, daha az su ile temizlik yapacak elektronik sistem önerileri ve kisisel su kullaniminin takibine yönelik yazilim uygulamalari."
Kaynak: AA