Ankara Barosunun Yöneticilerine Diyanet Isleri Baskani Erbas'a Hakaretten Dava Açildi

Ankara Bati Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, baronun Yönetim Kurulu Baskani ve üyelerinin 'dini inanç, düsünce ve kanaatlerini açiklamasi nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayi alenen hakaret' suçunu isledikleri ifade edildi.

Ankara Barosunun Yöneticilerine Diyanet Isleri Baskani Erbas'a Hakaretten Dava Açildi
Ankara Bati Cumhuriyet Bassavciligi, Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas'a yönelik açiklama nedeniyle Ankara Barosunun 11 yöneticisi hakkinda "dini inanç, düsünce ve kanaatlerini açiklamasi nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayi alenen hakaret" suçundan iddianame hazirladi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas'in "müsteki" sifatiyla yer aldigi iddianamede, Ankara Barosu Baskani Ramiz Erinç Sagkan ile Yönetim Kurulu üyeleri avukatlar Askin Demir, Kemal Koranel, Hava Orhon, Özgen Hindistan, Zafer Dogan Bilgin, Meltem Akyol, Güzin Tanyeri, Çagri Eryilmaz, Burcu Mine Gargin ve Cem Aksu'ya da süpheli olarak yer verildi.

Iddianamede, Erbas'in, 24 Nisan 2020'de Ankara Haci Bayram Camisi'nde verdigi "Ramazan: Sabir ve Irade Egitimi" konulu cuma hutbesinde "Ey insanlar, Islam zinayi en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiligi, es cinselligi lanetliyor. Nedir bunun hikmeti, yilda yüzbinlerce insan gayrimesru ve nikahsiz hayatin Islami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramin sebep oldugu HIV virüsüne maruz kaliyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanlari korumak için birlikte mücadele edelim" seklindeki sözleri üzerine Ankara Barosunun "Sesi çaglar öncesinden gelen bu sahsin" ifadeleriyle baslayan açiklama yaptigi hatirlatildi.

Baronun açiklamasinin, Diyanet Isleri Baskani Erbas'in dini inanç, düsünce ve kanaatlerini açiklamasi nedeniyle yerine getirdigi kamu görevinden dolayi alenen onur, seref ve sayginligini rencide ettigi belirtilen iddianamede, "Ankara Barosunun internet sitesinde 'Basin Açiklamasi' baslikli bahsi geçen yazidaki ifadeler bütün olarak degerlendirildiginde, süphelilerin 'dini inanç, düsünce ve kanaatlerini açiklamasi nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayi alenen hakaret' suçunu müsterek fail sifatiyla fikir ve eylem birlikteligi içerisinde isledikleri anlasilmaktadir." ifadelerine yer verildi.

Iddianamede, 11 süphelinin 1 yildan 2 yil 4 aya kadar hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi.

Kaynak: AA