Uluslararasi Karikatür Yarismasina Rekor Katilim

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen uluslararasi karikatür yarismasina Dünya’nin degisik ülkelerinden yogun katilim saglandi. Uluslararasi Karikatür yarismasinin bu yil temasi Dünya’yi ve Türkiye’yi etkisi altina alan ‘pandemi-COVID-19’ olarak belirlenmisti.

Uluslararasi Karikatür Yarismasina Rekor Katilim
58 ülkeden katilim saglandi

Mugla Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen uluslararasi karikatür yarismasina 58 ülken 665 eser sahibi 2 bin 245 adet karikatürle basvuruda bulundu. Türkiye’nin yani sira ABD, Çin, Italya, Ispanya, Ingiltere, Iran, Japonya ve Fransa gibi ülkelerden katilim saglandi. Türkiye’den 234 basvuru sahibi yarismaya 234 eserle katildi.

Ünlü karikatürcüler seçici kurulda

Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen ‘pandemi- COVID-19’ temali uluslararasi karikatür yarismasinda ünlü karikatürcüler Gürbüz Dogan Eksioglu, Sevket Yalaz, Sait Munzur, Abdülkadir Uslu, Mehmet Selçuk ile mizah yazari Savas Ünlü ve Büyüksehir Belediyesi temsilcisinin seçici kurul olarak belirlendigi yarismada jüri üyeleri önümüzdeki günlerde toplanarak dereceye giren eserler belirlenecek.
Kaynak: İHA