Türkiye'nin En Büyük ASM'sinde Günde 528 Hasta Asilaniyor

Bünyesinde görev yapan 22 aile hekimi ile Türkiye’nin en büyük Aile Sagligi Merkezi olan Mustafa Kizikli ASM, Covid-19 asi uygulamasinda örnek bir çalismaya imza atti. Aile Sagligi Merkezinin bahçesine kurulan asi kayit masasi ve 4 adet asi uygulama birimi ile randevusu olan vatandaslara asilari bahçe içerisinde uygulanirken randevusu olmayanlar için de randevu olusturuluyor.

Türkiye'nin En Büyük ASM'sinde Günde 528 Hasta Asilaniyor
Uygulama hakkinda bilgi veren Dr. Hakan Karabulut, 22 aile hekimi ile Türkiye’nin en büyük Aile Sagligi Merkezinde hizmet verdiklerini dile getirerek, "Aile Sagligi Merkezimiz bünyesinde görev yapan 22 Hekim ve 60 personel var. Dolayisiyla hasta sayimizda bir hayli fazla. Olusturulan randevular çerçevesinde günlük ortalama 528 hastaya asilama islemi yapiyoruz. Bu islemleri aile sagligi merkezimizin içerisinde yapsaydik içeride büyük bir kalabalik olusacakti. Biz bunun yerine aile sagligi merkezimizin bahçesine 4 ayri asi uygulama standi kurarak muayene için gelen hastalarla asi uygulamasi için gelen hastalarimizi ayirdik. Görevli hekim arkadasimiz Erkan Kantarci da kararsiz olan vatandaslarimizla görüserek onlari ikna etme konusunda bizlere destek oluyor. Umarim bu uygulama diger kalabalik olan aile sagligi merkezleri için örnek olur. Bu uygulamayi hayata geçirmemizde bize destek olan Il Saglik Müdürümüz Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar ve Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a tesekkür ediyoruz” dedi.

Asi olmak için alanda bekleyen Fatih Çimen ise “Cumartesi bugün için randevu olusturmustum. Asi olmak için buraya geldik. Asi stantlarinin disariya alindigini gördük. Güzel bir uygulama olmus. Hijyenik bir çalisma ortami var. Beklemeden 5 dakika içerisinde asi olup gidiyorsun. Emegi geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Kayseri’de bugüne kadar yaklasik 580 bin doz asinin yapildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA