TIP Genel Baskani Bas Açiklamasi 'Türkiye, Emperyalist Bir Terör Örgütü Olan NATO'dan Mutlaka Çikmalidir'

Türkiye Isçi Partisi (TIP) Genel Baskani ve Istanbul Milletvekili Erkan Bas, "Türkiye'nin, emperyalist bir terör örgütü olan NATO'dan çikmasi gerektigini" söyledi.

Bas, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, "Bugün 15 Haziran, Türkiye tarihinin gördügü belki en sanli isçi direnislerinden bir tanesi olan 15-16 Haziran direnisimizin 51. yil dönümü." diye konustu.

Bu yil dönümü vesilesiyle Gebze'de yarin bir isçi toplantisi gerçeklestireceklerini aktaran Bas, "Tüm yurttaslarimizi hem 15-16 Haziran tarihinden dersler çikarmaya hem de yeni 15-16 Haziran'lar yaratmak üzere yan yana gelmeye, örgütlenmeye, isçi sinifinin gücünü dosta düsmana göstermeye çagiriyoruz." ifadesini kullandi.

"Türkiye, emperyalist bir terör örgütü olan NATO'dan mutlaka çikmalidir." diyen Bas, NATO Liderler Zirvesi'ndeki görüsmelerden Türkiye için tek bir faydali seyin çikmasinin mümkün olmadigini kaydetti.

NATO'nun ve uluslararasi kuvvetlerin devreye girdigi her yerde daha fazla kan ve gözyasinin oldugunu dile getiren Bas, "O yüzden NATO, sadece ülkemiz için degil tüm dünya halklari için büyük bir bas belasidir." degerlendirmesinde bulundu.

Kadin örgütlerinin 1 Temmuz'a kadar yapacagi eylemlerle büyük bir direnis baslattiklarini belirten Bas, TIP olarak bu direnisin bir parçasi olacaklarini duyurdu ve Istanbul'da bu hafta sonu yapilacak kadin mitingine herkesi davet etti.

Kaynak: AA