Sirindere Bölgesindeki Atiklarla Mücadelede Sona Gelindi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Çigdem Mahallesi Sirindere’de gecekondu, çadir ve barakalari tek tek temizleyen Büyüksehir Belediyesi, bölgeden toplam 4 bin 400 kamyon hafriyat çikardi. Tamamlanan çalismalarla bölge sakinleri rahat bir nefes aldi.

Sirindere Bölgesindeki Atiklarla Mücadelede Sona Gelindi
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskent genelinde insan sagligini tehdit eden ve kent estetigini bozan metruk yapilari bertaraf etmeye devam ediyor. Görüntü kirliligine ve güvenlik sorunlarina neden olan metruk yapilara ait atiklari temizleyen Kent Estetigi Daire Baskanligi ekipleri son olarak çevre ve toplum sagligi açisindan tehlike olusturan Çigdem Mahallesi Sirindere Mevkii’nde baslattigi atik temizleme çalismalarini tamamladi. Kent Estetigi, Fen Isleri ve Zabita Daire Baskanligi ekiplerinin 9 Kasim 2020 tarihinden itibaren ortak sürdürdügü çalismalar kapsaminda Çigdem Mahallesi Sirindere Mevkii’nde 4 bin 400 kamyon hafriyat toplandi. Vatandaslar tarafindan gelen talepler ve Kent Estetigi ekiplerinin tespitleri dogrultusunda harekete geçen Büyüksehir Belediyesi, yillardir halkin sagligini tehdit eden, kentte görsel kirlilige neden olan atik ve yikintilari da bir bir temizlemeyi sürdürüyor.

Bölge gecekondu, çadir ve barakalardan temizlendi

Sirindere’de de gecekondu, çadir ve barakalarin kaldirildigini ve bölge sakinlerinin rahat bir nefes aldigini belirten Kent Estetigi Daire Baskani Selami Aktepe, yapilan çalismalar hakkinda su bilgileri paylasti:

“Çevre felaketine dönüsen çöp ve atiklarin biriktigi, kent sagligini ve kent estetigini bozan noktalari bertaraf etmeyle ilgili bir faaliyet yürütüyoruz. Genel çalismalara 1 Agustos 2020’de Altindag Uzun Yol ve Hacibayram’da baslamistik. Iskitler ve Varlik Mahallelerini de temizledik. Çankaya bölgesinde 11 noktada Dikmen, Akpinar, Karapinar, Çaldagi, Mürsel Uluç gibi noktalarda büyük çöp yiginlari vardi. Bunlari özellikle temizlemeyle ilgili yogun bir çaba sarfettik, etmeyi de sürdürüyoruz. Bu konuda Kent Estetigi ekiplerinin özverili bir çalismasi oldu. Fen Isleri ve Zabita Daire Baskanligimizin da bize destekleri oldu.”
Kaynak: İHA