Polis Memurunu Telsizle Darp Eden Sanik Ilk Kez Durusmaya Katildi

Eskisehir’de polis memurunu kaymakamlik binasi önünde elinden aldigi telsizle dakikalarca darp eden sanigin yargilanmasina devam edildi.

Polis Memurunu Telsizle Darp Eden Sanik Ilk Kez Durusmaya Katildi
Eskisehir 4’üncü Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin durusmasinda, hakkinda mahkemeye zorla getirme karari bulunan sanik Kadir B., taraf avukatlari ve darp edilen polis memuru Ali Ü.’nün yakinlari hazir bulundu.

Durusmada savunmasini yapan sanik Kadir B., asiri alkollü olmasi nedeniyle olaya iliskin hiçbir sey hatirlamadigini savunarak, “Net olarak hatirladigim bir sey yok. Asiri alkollüydüm ve telefonda husumetli oldugum kisilerle konusuyordum. Olaylara dair hiçbir sey hatirlamiyorum. Olayi daha sonra medyadan ögrendim. Mahkeme huzurunda müstekilerden özür dilemek istiyorum. Olayda telsiz ve kaymakamlik aracinda meydana gelen zarari da karsilamak istiyorum. Çok pismanim” ifadelerini kullandi.

“Olay yerine gelen ekip biber gazi kullanarak etkisiz hale getirdi”

Olayin gerçeklestigi Tepebasi Ilçe Kaymakamligi yakinlarinda bir restoranda çalistigini belirten görgü tanigi Akif B., “Kaymakamlik binasinin önünden sesler duydum. Oraya gittim ve 2 kisinin bogustugunu gördüm. Oradaki güvenlik görevlisi Numan U.’ya haber verdim. Güvenlik müdahale etmeye çalisti ve sonrasinda Kadir B. güvenlikle bogusmaya basladi.

Kadir B.’nin elinde telsiz oldugunu gördüm. 155’i aradiktan sonra olay yerine gelen ekip, Kadir B.’yi biber gazi kullanarak etkisiz hale getirdi” dedi.



Tutuksuz yargilamaya devam karari

Müsteki polis memuru Ali Ü.’nün avukati, sanik hakkinda bulunan adli kontrol sartinin kaldirilmasi ve sanigin tutuklu olarak yargilanmasini talep etti. Mahkeme heyeti, sanik Kadir B.’nin tutuksuz yargilanmasina ve hakkinda bulunan adli kontrol kararinin devamina hükmederek, durusmayi 5 Ekim tarihine erteledi.

Olayin geçmisi

Eskisehir Emniyet Müdürlügü Koruma Subesi’nde görevli polis memuru A.Ü., 2019 yilinin Temmuz ayinda, nöbet tuttugu Tepebasi Kaymakamligi önünde yüksek sesle telefonda konusan K.B.’yi uyardi. Ikili arasinda çikan tartismada K.B., polis memuruna saldirdi. Saldirgan, bayilarak yere düsen polis memuru A.Ü.’nün basina, elinden aldigi telsizle dakikalarca vurdu. 2019 yilinin temmuz ayinda sabah 04.30 siralarinda meydana gelen olayda, yakindaki bir kurumun güvenlik görevlisi N.U. müdahale ettigi saldirgani durduramayinca polise haber verdi. Kisa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, K.B.’yi yakalayarak gözaltina aldi. Adliyeye sevk edilen saldirgan, bir süre tutuklu kaldiktan sonra tahliye edildi. Agir yaralanan polis memuru A.Ü. ise hastanedeki tedavisinin ardindan taburcu oldu.
Kaynak: İHA