Kusadasi'ndan Didim Belediye Baskani Atabay'a Destek

Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay’a düzenlenen saldiriyi kinamak için Didim Belediyesi’nin önünde bir basin açiklamasi düzenlendi.

Kusadasi'ndan Didim Belediye Baskani Atabay'a Destek


Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel de baskan yardimcilari ve meclis üyeleriyle birlikte Atabay’a destek olmak üzere Didim’e gitti. CHP’li belediyelerin asla ranta geçit vermedigine dikkat çeken Baskan Ömer Günel "Deniz Baskanimiz kenti ve hemsehrileri için çalisan bir insan. Mücadelesinin daima yanindayiz" dedi.



Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, dün aksam saatlerinde misafirleriyle birlikte bir restoranda yemek yedigi sirada saldiriya ugradi. Saldiri, Didim Belediyesi önünde düzenlenen bir basin açiklamasiyla kinandi. Açiklamaya, Didim ve çevre kentlerden gelen çok sayida vatandasla birlikte CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydin Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydin Milletvekili Hüseyin Yildiz, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, CHP ve IYI Parti’li diger ilçe belediyelerinin baskanlari ile ilçe yöneticileri katildi.



Deniz Atabay’a yapilan saldiriyi esefle kinadigini belirten Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel "Dün aksam gerçeklesen bu çirkin saldiriyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkili makamlarinin geregini yapacagina inaniyorum. Bir belediye baskaninin rantla mücadelesi hiçbir zaman kolay olmamistir. Deniz Baskanimiz da bu mücadeleyi uzun yillardir sürdürüyor. Bu sebeple ciddi baski ve siddete maruz kaliyor. Hala dimdik ayakta olmasi demokrasi için önemli bir örnek. Bugün Kusadasi’ndaki partililerimiz ve hemsehrilerimizle birlikte Deniz Baskanimizin yaninda olmak istedik. Deniz Baskanimiz kenti ve hemsehrileri için çalisan bir insan. Mücadelesinin daima yanindayiz" diye konustu.



Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Bu ilk degil. Daha önce de benzer saldirilar gördük. Fakat Deniz Baskanim bildigi yolda ilerlemeye devam etti. Arkanizda Millet Ittifaki’nin gücü var. Bu saldiri sadece belediye baskanimiza yapilmamistir. Bu saldiri ayni zamanda Didim’e yapilmistir. Buradan emniyet mensuplarimiza çok kisa sürede saldirganlari yakaladiklari için tesekkür ediyorum. Benzer olaylarin yasanmamasi için bir an önce gerekli önlemler alinmalidir" dedi.



Saldiri ile ilgili basina açiklama yapan Didim Belediye Baskani Deniz Atabay ise "Bugün burada sizlerle Didim halkinin faydasina düzenlenmis bir organizasyonda bulusmayi isterdik. Fakat bu organizasyonun da önemli bir özelligi var. Bugün bu organizasyonu Didim’i sömürmeye çalisan bazi gruplara karsi tavrimizi göstermek için düzenledik. Biz Didim’de, Aydin’da ve Türkiye’de ranta geçit vermeyecegiz. Eskiya Didim’e hükümdar olmayacak" diye konustu.

(Ismail Ümit Dilsen/ IHA)
Kaynak: İHA