Kudüs'teki Asiri Sagci Yahudilerin Provokatif 'Bayrak Yürüyüsü' Lübnan'da Protesto Edildi

Asiri sagci Yahudilerin isgal altindaki Dogu Kudüs'te düzenledigi "Bayrak Yürüyüsü” Lübnan'da protesto edildi.

Baskent Beyrut'taki Birlesmis Milletler Bati Asya Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCWA) binasinin önünde toplanan Lübnanli ve Filistinliler, Israil ve Yahudi yerlesimcilerin eylemlerine karsi Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek gösterisi düzenledi.

Ellerinde Filistin bayraklari tasiyan grup, Filistin davasi ve Kudüs'ü savunma taleplerini dile getirerek "Israil saldirilarina karsi direnis seçeneginden vazgeçilmemesi" yönünde sloganlar atti.

Mescid-i Aksa'nin çevresi ve Dogu Kudüs'te asiri Yahudilerin düzenledigi "Bayrak Yürüyüsü"ne karsi, Lübnan'in farkli bölgelerinde Filistinli mültecilerin yasadigi kamplarda da küçük gruplar halinde protesto eylemleri düzenlendi.

Israil polisi korumasinda Mescid-i Aksa'nin Sam Kapisi’nda toplanan yaklasik 5 bin fanatik Yahudi, ellerindeki Israil bayraklariyla uzun süre gösteri düzenlemis ve Islam Peygamberi Hazreti Muhammed’e hakaret etmeye kalkismisti.

Gazetecilere ve etraftaki bazi Filistinli gençlere de satasan Yahudiler, provokatif yürüyüs sirasinda ayrica “Araplara ölüm” sloganlari atmisti.

Kaynak: AA