Kapadokya'daki At Çiftlikleri Dernek Çatisi Altinda Bir Araya Geldi

Kapadokya bölgesinde turistlere yönelik atli tur düzenleyen firmalar, dernek çatisi altinda toplandi.

Göreme beldesindeki Kapadokya At ve Atçilik Gelistirme Dernegi binasinda düzenlenen toplantida, dernegin yönetim kurulu üyeleri tanitildi.

Dernek baskani Rahmi Özgür, güzel atlar ülkesi olarak bilinen Kapadokya’da düzenlenen atli turlarin daha nitelikli hale getirilmesini amaçladiklarini söyledi.

Son dönemde bölgedeki at çiftliklerinin sayisinin hizla arttigini, belirli kriterlere uygun hizmet sunulmamasi halinde atli tur etkinliginin ve turizmin olumsuz etkilenebilecegini kaydeden Özgür, kurduklari dernekle daha verimli hizmet sunulmasina katki saglamayi amaçladiklarini ifade etti.

Kapadokya Alan Baskanliginca hazirlanacak yönetmelikle at çiftliklerinin düzenli bir olusuma dönüstürülmesini beklediklerini aktaran Özgür, söyle devam etti:

"Atçiligin yayginlastirilmasi ve bu aktivitelerin daha düzeyli bir sekilde yapilmasi gerekiyor. Ayni zamanda, atli turizme bir standart getirilmesi de gerekiyor. Bölgemizde önemli bir aktivite olan bu etkinlikle ilgili Kapadokya Alan Baskanliginin çalisma yapmasini bekliyoruz. Atlarin bakimli ve saglikli bir sekilde yasamalari gerekiyor. Atlar ve arazi araçlari tur sirasinda ayni güzergahta gidiyor ve bu durum zaman zaman sikinti oluyor. Kapadokya'da olumsuzluk yasanmamasi için tedbir alinmasi gerekiyor. Dernegimiz araciligiyla görülen eksiklerin giderilmesi için biz de çalismalar yapacagiz."

Kaynak: AA