Istanbul'da, Isçi Ve Memurlarin Kovid-19'A Karsi Asilanmasina Baslandi

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde ilk doz asisini olan 28 yasindaki Hande Saraçoglu: 'Bir an önce eski günlere kavusmak için asi olmak istiyordum. Eski günlerimize kavusabilmemiz için herkesin asi olmasi gerekiyor. O yüzden öneriyorum, herkes asi olsun'

Istanbul'daki saglik kuruluslarinda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayitli tüm çalisanlarla memurlarin asilanmasina baslandi.

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri dogrultusunda Saglik Bakanliginca belirlenen "Kovid-19 Asisi Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsaminda asilama süreci yeni yas ve meslek gruplarinin sisteme tanimlanmasiyla devam ediyor.

Bugünden itibaren, SGK'ya kayitli tüm çalisanlar ile memurlar, randevu aldiklari saglik kuruluslarinda asilarini yaptirabiliyor.

Bu kapsamda, Yesilköy'deki Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi ile Sancaktepe'deki Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesinde kismi asi yogunlugu yasandigi görüldü.

Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nde ilk doz asisini olan 28 yasindaki Hande Saraçoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, asi randevusunu SGK'lilar sisteme tanimlandiginda aldigini dile getirdi.

Saraçoglu, "Bir an önce eski günlere kavusmak için asi olmak istiyordum. Eski günlerimize kavusabilmemiz için herkesin asi olmasi gerekiyor. O yüzden öneriyorum, herkes asi olsun." diye konustu.

Ilk doz asisini yaptiran 43 yasindaki Salih Savas da asi oldugu için gayet iyi hissettigini belirterek, sirasi gelen tüm vatandaslari asi olmaya davet etti.
Kaynak: AA