Israil, Bati Seria'da, Dogu Kudüs'teki 'Bayrak Yürüyüsü'nü Protesto Eden Filistinlilere Müdahale Etti

Israil askerleri, isgal altindaki Bati Seria'nin çesitli noktalarinda, asiri sagci Yahudilerin Dogu Kudüs'ün Sam Kapisi'nda "Bayrak Yürüyüsü"nü protesto eden Filistinlilere müdahalede bulundu.

Israil, Bati Seria'da, Dogu Kudüs'teki 'Bayrak Yürüyüsü'nü Protesto Eden Filistinlilere Müdahale Etti


Bati Seria'nin Beytüllahim, Ramallah ve El Halil kentlerinde toplanan Filistinliler, asiri sagci Yahudilerin isgal altindaki Dogu Kudüs’ün Eski Sehir bölgesinin Sam Kapisi’nda Israil polisi korumasindaki "Bayrak Yürüyüsü"ne tepki gösterdi.

Beytüllahim kentinde Babu Zukak bölgesinde toplanan Filistinli grup, El-Kuds el-Halil Caddesinde yürüyüs yaparak provokatif bayrak yürüyüsünü kinadi.

El Halil kentindeki El-Arub Mülteci Kampi girisinde çikan olaylarda da çok sayida Filistinli, Israil askerlerinin kullandigi göz yasartici gazdan etkilendi.

Ramallah'in girisindeki Beyt-Il Israil askeri kontrol noktasinda çikan olaylarda da Israil güçlerinin kullandigi göz yasartici gaz nedeniyle bazi Filistinliler bogulma tehlikesi atlatti.

Israil güçleri, Filistinlileri dagitmak için plastik mermi ve göz yasartici gaz bombasi kullanirken, Filistinli gençler, Israil güçlerinin müdahalesine tas atarak ve lastik yakarak karsilik verdi.

Göz yasartici gazdan etkilenen Filistinlilere olay yerlerinde müdahale edildi, çikan olaylarda su ana kadar herhangi bir can kaybi veya yaralanmanin olmadigi ögrenildi.

Filistin resmi haber ajansi WAFA da yer alan habere göre, Israil güçleri, Kudüs'te Bayrak Yürüyüsü eylemleri yapilirken, El-Arub Mülteci Kampi girisini, çikmasi muhtemel olaylara karsi dikenli tellerle kapatti. Israil askerleri ayrica çevredeki evlerin avlularina ve pencerelerine dogru ses ve göz yasartici bombalari atti.

Provokatif hareketler yapan fanatik Yahudilerin Sam Kapisi’ndaki "Bayrak Yürüyüsü" eylemleri Israil yanlisi sloganlar esliginde devam ediyor.

Kaynak: AA