Israil Askerleri Gazze Seridi Sinirinda Bir Filistinliyi Yaraladi

KUDÜS – Asiri sagci Yahudilerin isgal altindaki Dogu Kudüs’te bugün gerçeklestirecegi “bayrak yürüyüsüne” karsi Gazze Seridi sinirinda düzenlenen gösteriye Israil askerleri tarafindan ates açildi, saldirida bir Filistinli genç yaralandi.



Filistinli bir grup genç, abluka altindaki Gazze Seridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin Israil ile sinir bölgesinde asiri sagci Yahudilerin provokatif “bayrak yürüyüsüne” karsi gösteri düzenledi.

Filistinli gençlerin sinir bölgesindeki bazi telleri kesmesi üzerine Israil askerleri gerçek mermilerle ates açti.

Israil askerlerinin ates açmasi sonucu bir Filistinli genç yaralandi. Yaralanan genç hastaneye kaldirildi.

Asiri sagci Yahudi örgütlerin Kudüs'te "bayrak yürüyüsü" adi altinda düzenlemeyi planladigi eylem nedeniyle Mescid-i Aksa’nin da içinde bulundugu Dogu Kudüs’ün Eski Sehir ve çevresinde ciddi gerginlik yasaniyor.

- Asiri sagci Israillilerin tartismali "bayrak yürüyüsü"

Asiri sagci Israilliler, 10 Mayis'ta Israil'in Dogu Kudüs'ü isgal etmesinin yil dönümü nedeniyle Eski Sehir'de "bayrak yürüyüsü" yapmayi planlamisti.

Kentteki gerginlik nedeniyle bu yürüyüsün güzergahi degistirilmis ve Eski Sehir'de Müslümanlarin yogunlukta oldugu bölgelerden geçise izin verilmemisti.

Bunun üzerine asiri sagci Israiller, "bayrak yürüyüsünü" 10 Haziran'da Eski Sehir'de Müslümanlarin agirlikta oldugu bölgelerden geçecek sekilde yeniden yapmayi planlamis ancak Israil polisi güzergaha onay vermemisti.

Tüm bu tartismalarin ardindan Israil Güvenlik Kabinesi, asiri sagcilarin "bayrak yürüyüsünün" 15 Haziran'da yapilacagini duyurmustu.

Kaynak: AA