GÜNCELLEME 2- Didim Belediye Baskani Atabay Ile Avukati, Bir Grubun Sopali Saldirisina Ugradi

CHP Aydin milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yildiz, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP ve IYI Partili ilçe belediye baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar, Didim Belediyesi önünde toplanarak Atabay'a destek verdi Olaya iliskin 6 süpheli yakalandiBELEDIYE BASKANINA DESTEK VERILMESI EKLENDI.

Aydin'in Didim ilçesinde Belediye Baskani Deniz Atabay ile avukati, restoranda sopali bir grubun saldirisina ugradi.

Didim Marina'da bulunan bir restorana sopalarla gelen grup, Atabay ve avukati Nizamettin Bulut'a saldirdi.

Saldirganlar, garsonlarin müdahalesiyle olay yerinden uzaklasti. Vücudunda darp izi bulundugu belirtilen Belediye Baskani Atabay ve avukat Bulut, saglik kontrolü için özel bir hastaneye götürüldü.

Is yerindeki güvenlik kamerasi kayitlarini inceleyen polis, olaya iliskin 6 süpheliyi yakaladi.

CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir da olayin hemen ardindan Didim Belediyesi önünde yaptigi açiklamada, Belediye Baskani Atabay ile avukatinin saglik durumunun iyi oldugunu bildirdi.

Aydin Valiligi, Didim Kaymakamligi, Il Emniyet ve Ilçe Emniyet Müdürlügü yetkililerinin gerekli çalismalari yaptigini aktaran Çankir, "CHP olarak tüm kadrolarimizla belediye baskanimizin yanindayiz. Bugüne kadar illegal islere pabuç birakmadik, bundan sonra da birakmayacagiz." ifadelerini kullandi.

- Belediye Baskanindan açiklama

Belediye Baskani Deniz Atabay, tedavisinin ardindan Altinkum Sahili'ndeki zabita kontrol noktasinda gazetecilere açiklamada bulundu.

Saldirinin, ruhsatsiz oldugu için bir otelin mühürlenmesinden kaynaklandigini ileri süren Atabay, söyle konustu:

"Otel olamayacak, otel özelliklerine haiz olmayan bir binayi otele çevirmeye çalisiyorlar. Olmaz öyle bir sey. Bizden isletme ruhsati istediler. Verebilmemiz mümkün degil. Gayrikanuni bir sey veremeyiz. Ruhsatsiz sekilde çalistirmaya kalktilar, biz mühürlemeye gittigimizde 1,5 ay önce yürütmeyi durdurma karari vermek için basvurdular. Pandemiden dolayi da mahkemeler agir çalisti. Fakat sonradan bunlarin bu talebi mahkemece reddedildi. Biz de mahkeme karariyla dün gittik orayi mühürledik. Aksam da bu olay meydana geldi. Yildiramazlar bizi. Biz bu mücadeleye devam edecegiz."

- Emniyete tesekkür

Bu süreçte kendisinin itibarsizlastirilmaya da çalistigini öne süren Atabay, sunlari kaydetti:

"Misafirlerimiz varken kallesçe sopalarla saldirip bizi darp etmeye kalktilar. Bir mücadele geçti. Bu kadar kallesçe bir saldiri olmaz. Emniyet güçleri failleri yakalamis. Emniyet camiasina tesekkür ediyorum. Didim halki bize sahip çikiyor. Buradan sesleniyorum. Akillarini baslarina alsinlar. Kanun çerçevesi içerisinde is hayatlarina devam etsinler. Halki rahatsiz etmesinler. Didim halkinin tamamina esit sekilde paylasilmasi gereken o zenginlikleri kendilerine alip sefa sürmeye çalismasinlar. Biz görevde oldugumuz sürece buna müsaade etmeyecegiz."

- Belediye Baskanina destek

CHP Aydin milletvekilleri Bülent Tezcan ve Hüseyin Yildiz, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP ve IYI Partili ilçe belediye baskanlari, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar, Didim Belediyesi önünde toplanarak Atabay'a destek verdi.

Burada toplananlara hitap eden Atabay, kendisine destek verenlere tesekkür etti.

Atabay, sunlari kaydetti:

"Didim'in bagirsaklarini temizleyecegiz. Bunlar bir daha dönmeyecekler gibi, tabii ki kendi istekleriyle hiç kimse, kimseyi zorla bir yere yollayamaz. Baslarini önlerine egdirecegiz ve o sekilde çekip gidecekler. Kanunlar çerçevesi içerisinde is yapan ve yasayan, bir baskasinin hakkini gasbetmeyi düsünmeyen bir birey olarak yasamak isterlerse basimizin üstünde yerleri var."

Tezcan ise her zaman Atabay'in yaninda oldugunu, bu saldirilarin kendilerini daha da büyütürken, saldiriyi yapanlari ve onlari destekleyenleri ise küçülttügünü dile getirdi.

Saldiriyi kinadigini belirten Yildiz da ranta geçit verilmedigi için bu tip durumlarla karsilasildigini savunarak, hem partisinin hem de Didim halkinin belediye baskanina sahip çiktigini ifade etti.
Kaynak: AA