Erbakan Vakfi 'D-8 Zirvesi' Ne Ev Sahipligi Yapti

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfi, Gelisen 8 Ülke Ekonomik Isbirligi Örgütü’nün (D-8) 24’üncü kurulus yil dönümünde "D-8 Ile Yeni Bir Dünya" programina ev sahipligi yapti.

Erbakan Vakfi 'D-8 Zirvesi' Ne Ev Sahipligi Yapti
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfi, D-8 Ekonomik Isbirligi Teskilati’nin 24’üncü kurulus yil dönümü nedeniyle, ‘D-8 ile Yeni Bir Dünya’ programi düzenledi.

Çiraga Sarayi’nda gerçeklestirilen toplantiya D-8 Genel Sekreteri Birinci Direktörü Nasir Aminu, Erbakan Vakfi’nin Mütevelli Heyeti Baskani Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Dr. Fatih Erbakan, Disisleri Bakanligi Temsilcileri ve D-8 üyesi ülkelerin temsilcileri katildi.

Programda konusan Fatih Erbakan, "Bugünkü dünyanin bir zulüm ve çifte standart dünyasi olmasinin sebebi, Yalta konferansinda bugünkü dünyanin temellerini atan zihniyetin hakki degil kuvveti üstün tutan anlayisi dolayisiyladir. Bu 20. Haçli seferi dogrultusunda Irak isgali, büyük Ortadogu projesi, Bosna Hersek’teki katliamlar, Azerbaycan’daki katliamlar, kan, göz yasi, zulüm ve sömürü, 1990 dan günümüze kadar da devam etti. Ve tüm Islam alemi ve insanlik kurtulusa hasret kaldi” ifadelerini kullandi.

“D-8 ler basindan beri söyledigimiz gibi yeni ve adil bir dünyanin ilk adimidir resmi adimidir somut adimidir”

D-8’in yeni ve adil bir dünya ihtiyacindan dolayi kuruldugunu anlatan Erbakan, "1997 yilinda dünyanin bas sehri olarak nitelendirdigimiz Istanbul’da Çiragan Sarayi’nda merhum Erbakan Hocamizin öncülügünde bu adim atildi. D-8’ler basindan beri söyledigimiz gibi yeni ve adil bir dünyanin ilk adimidir. Bu yeni ve adil dünyanin adeta çekirdegidir. 5 milyardan fazla ezilen insanin olusturdugu ezilenler camiasinin çekirdegidir. Sadece Müslümanlarin degil, bütün ezilenlerin hakkinin korunmasi, dünyanin her kösesinde zulmün, sömürünün, adaletsizligin ortadan kaldirilmasi için atilmis son derece önemli, son derece tarihi bir adimdir. 15 Haziran 1997’de adil bir dünyanin çekirdegini olusturmak üzere; Türkiye, Iran, Malezya, Endonezya, Pakistan, Banglades, Misir ve Nijerya’dan olusan 8 üye ülkenin hükümet ve devlet baskanlari yine burada Çiragan Sarayi’nda toplandilar ve hep birlikte yeni ve adil dünya yolunda bu imzalari attilar. D-8 lerin kurulmasiyla ilk adimlari atilan yeni dünya projesi üç kademede gerçeklesecek bir projedir. Birincisi D-8 organizasyonunun kurulmasi, bu yeni ve adil dünyanin çekirdeginin tesekkül etmesi. Ikincisi bu D-8 in 57 Müslüman ülkeyi adil bir dünyayi kurmak için kucaklamasi ve D-60 in kurulmasi ve ayni zamanda da bu D-8 çekirdegini 160 ezilen ülkeyi kucaklayip adil bir dünyayi kurmak için onlarla ortak hareket etmeye baslamasi. Üçüncü adimda da D-160 larin yani Müslüman olsun olmasin bütün hakki gasp edilen ve ezilen ülkelerin G-7 lerle bir yuvarlak masa etrafinda oturmasi ve adil bir dünyanin prensipleri üzerinde anlasmaya varmasi" seklinde konustu.

Program ilk kez verilen Uluslararasi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Baris Ödülü Malezya eski Basbakani Dr. Mahathir Bin Muhammed’e verildi.

Kaynak: İHA