Deyrizor'da Iran Devrim Muhafizlari Üssüne Hava Saldirisi Açiklamasi 3 Ölü, 4 Yarali

Suriye'nin dogusundaki Deyrizor ilinde, Esed rejimi saflarinda yer alan Iran Devrim Muhafizlari üssüne, aidiyeti bilinmeyen savas uçaklarinca düzenlenen saldirida 3 kisi yasamini yitirdi, 4 kisi yaralandi.

AA'nin, bölgedeki kaynaklarindan aldigi bilgiye göre, Deyrizor'un Irak sinirindaki Elbukemal ilçesinde, Iran Devrim Muhafizlarinin Imam Ali isimli üssüne dün gün içinde hava saldirisi düzenlendi.

Aidiyeti bilinmeyen savas uçaklariyla düzenlenen saldirida, Iran Devrim Muhafizlarindan 3 kisi hayatini kaybetti, 4'ü yaralandi.

Iran'dan ise konuyla ilgili henüz bir açiklama yapilmadi.

Söz konusu hava saldirisini, simdilik üstlenen olmadi.

- Iran destekli gruplarin Deyrizor'daki varligi

Suriye-Irak sinirindaki Deyrizor, Iran'dan Lübnan'a uzanan kara baglantisini saglayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlari ve ticaret yollari da bu kentten geçiyor.

Deyrizor il merkezi ve batisi, Iran destekli gruplarin ve Rusya'nin yardimiyla Kasim 2017'de DEAS'in çekilmesinin ardindan Esed rejiminin eline geçti.

Rejimin kara gücü haline gelen Iran destekli yabanci terörist gruplar, yogun sekilde Deyrizor'da varlik gösteriyor.

Sünni Araplarin yasadigi Deyrizor'da konuslu Iran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli gruplari, Iran Devrim Muhafizlari Ordusu mensuplari komuta ediyor.

Firat Nehri'nin dogusunda kalan Deyrizor topraklari ise ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nin isgalinde bulunuyor.

Kaynak: AA