Çöken Ve Yariklar Olusan Yolda Az Kalsin Facia Yasanacakti

Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesinde köy yolunda çökme meydana geldi. Karayolunun bos olmasi olasi bir kazanin önüne geçerken, yol ile birlikte yanindaki tarim arazilerinde yaklasik 15 metre boyunda ve 80 santimetre genisliginde yarik olustu.

Çöken Ve Yariklar Olusan Yolda Az Kalsin Facia Yasanacakti
Olay, Bolvadin-Derekarabag köyü yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sabah erken saatlerde yoldan geçmek isteyen araç sürücüleri yolda çökme meydana geldigini ve yariklar oldugunu görünce durumu jandarmaya bildirerek yardim istedi. Ihbar üzerine bölgeye gelen jandarma hemen yolu ulasima kapatarak güvenlik gerekçesi ile geçislere izin vermedi. Bölgede yapilan incelemede, yariklarin karayolu ile birlikte yolun yanindan geçen tarim arazilerinde de geçtigi tespit edildi. Incelemede yarilan kismin yaklasik 15 metre boyunda ve 80 santimetre genisliginde oldugu görüldü.

Olayin ardindan jandarma ekiplerinin talebi ile bölgeye gelen is makinesi kum ile yolda ki yarik ve göçükleri doldurdu. Bolvadin Kaymakami Adem Öztürk de bölgeye gelerek incelemeler yapip yetkililerden bilgi aldi.

Öte yandan, bölgedeki yarik ve göçükler Ihlas Haber Ajansi kameramanlari tarafindan havadan drone ile de görüntülenirken, yolda çökme ve yariklarin sebebinin belirlenmesi için çalisma baslatildi.
Kaynak: İHA