Bahçeli Açiklamasi 'Türkiye Düsmanlari Erken Seçim Safinda Birlesmis, Saksakçilik Yapiyor, Zillete Refakat Ediyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Türkiye düsmanlari erken seçim safinda birlesmis, saksakçilik yapiyor, zillete refakat ediyor” dedi.

Bahçeli Açiklamasi 'Türkiye Düsmanlari Erken Seçim Safinda Birlesmis, Saksakçilik Yapiyor, Zillete Refakat Ediyor'
Partisinin grup toplantisinda gündeme dair açiklamalarda bulunan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Türkiye’mizin siyasi mazisi, kuruldugu ilk günden bu yana, cumhuriyet üzerinde isyan ve ayaklanma girisimlerinin; çok partili hayata geçtigimiz günden itibaren ise demokrasimize yönelik dayatma, telkin ve zorlamalarin görüldügü sancili süreçlerin tarihidir. Tanzimat’la birlikte iki asra yaklasan süreç, kutuplasmalar, gerginlikler ve çatismalarin siyaset alanindaki yansimalarina sahne olmustur. Demokrasi disi arayislarin kaynagini, ülkenin kötüye gittigine, sistemin rayindan çiktigina dair entelektüel kaygilar olusturmus, yillardir birbirini besleyen ve birbirine güç aktaran bir döngü ile ’önce ekonomik kriz, sonra toplumsal bunalim ve ardindan yönetim istikrarsizligi’ talihsiz bir çark olarak milletimizin ve demokrasimizin üstünde dönüp durmustur. Siyasetçiden umudu kesenlerin, inandiklari degerler üzerinde tehlikeler vehmedenlerin veya bir türlü milletle kucaklasamayip yönetimden uzak kalanlarin yillardan beri en büyük arzusu demokrasiyi “bypass” ederek iktidara kisa yoldan ve sandik disindan gelebilmek üzerine bina edilmistir. CHP’nin sarsak pozisyonu aynisiyla budur” ifadelerini kullandi.

“MILLI IRADEYI SEKTEYE UGRATACAK EMARELERIN TAKIP EDILMESI VE MANI OLUNMASI HERKESIN VATAN GÖREVIDIR”

Çatisma ortamini kollayan, körükleyen odaklarin ortaya çikmaya basladigini belirten Bahçeli, “Demokrasimiz üzerinde dolasan kara bulutlari ortaya çikartmak, elbette ki çözümü siyaset içinde gören ve görmesi gerekenlerin en önde gelen görevi ve demokrasi borcu olmalidir. Ama zillet ittifaki bu borca sadik degildir. Demokrasiye müdahale sartlarini hazirlayan zeminin, fikirsiz ve teslimiyetçi siyasi partilerin cephelere ayirici kisir siyasi çekismelerden beslendigi tarihi bir vakiadir. Çatisma ortamini kollayan, hatta körükleyen odaklarin ortaya çikmaya basladigi bugünlerde; demokrasi disi arzularin terörden, sokak hareketlerinden, çetelesmeden ve toplumsal huzursuzluktan aldigi destekle ivme kazandigi da bir gerçektir. Milletimizin kesin tercihini yapmis oldugu demokrasi yolunda, önüne çikacak engellerin temizlenmesi, milli iradeyi sekteye ugratacak emarelerin takip edilmesi ve mani olunmasi herkesin vatan görevidir” seklinde konustu.



“YASADIGIMIZ COGRAFYADA, MILLET OLARAK VAR OLMAMIZIN EN TEMEL GEREKLERINDEN BIRISI DE ADALETE OLAN GÜVEN DUYGUSUDUR”

BAHÇELI, KONUSMASINA SU SEKILDE DEVAM ETTI:

Milliyetçi Hareket Partisi, hukukun üstünlügüne inanan, demokrasi ve insan haklari gibi vazgeçilmez ilkeleri savunan bir siyaset çizgisinin temsilcisidir. Adalet, günlük hesaplarimizdan bagimsiz, insanligin binlerce yillik mücadelesi sonucunda ulastigi, geçmis tecrübelerimizden süzüp olgunlastirdigimiz degerler sistemidir. Yasadigimiz cografyada, millet olarak var olmamizin en temel gereklerinden birisi de adalete olan güven duygusudur. Bize göre adalet gerçek anlamiyla mülkün temelidir. Bizim anlayisimiza göre cumhuriyet ve demokrasi, birbirlerini tamamlayan degerler manzumesidir. Türkiye, Cumhuriyeti ve demokrasiyi birlikte yasatmaya mecburdur. Partimiz, adaletin ve mesruiyetin herkese lazim olduguna yürekten inanmaktadir. Milliyetçi Hareket Partisi yillardan beri bunu savunmus, bunun arkasinda durmus, yillar öncesinde yasadigi adli magduriyetleri not ederek yeni bir sürecin baslatilmasini ileri sürmüstür.”

“TÜRKIYE’DE SIYASAL ISTIKRAR HAKIMDIR”

Hükümetin görevinin basinda oldugunu belirten MHP Genel Baskani Bahçeli, “Siyaset yapma ve hükümet etme anlayislarinin pozitif yönde degistigi yeni bir dönem Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’yle baslamistir. Simdi herkes buna saygi duymakla birlikte, bu yeni döneme samimi katkilarda bulunmaya hazir olmalidir. Aksi halde gerilim ve çatismalarin sürmesi ve intikam çigliklarinin devami halinde, demokratik rejimin ve hukuk devletinin geleceginin kararacagini söylemek, bugünün bile mumla aranacagini öngörmek kehanet olmayacaktir. Türkiye’de siyasal istikrar hakimdir. Hükümet görevinin basindadir. TBMM açik ve çalismaktadir. Covid-19’la mücadele basariyla yönetilmistir. Ekonomik nitelikli sizlanma ve sikayetler konjoktüreldir ve geçecektir. Su akacak yatagini muhakkak bulacaktir” ifadelerini kullandi.

“TBMM’DE YETERLI SAYISAL ÇOGUNLUGU OLMAYAN CHP-IP-HDP VE DIGERLERININ ERKEN SEÇIM KARARINI ÇIKARMASI MÜMKÜN DEGILDIR”

Erken seçim karari alinmasinin hukuken iki yolu olduguna dikkat çeken Bahçeli, “Ne var ki, zillet ittifaki havlu atmis, ava giderken avlanmis, politik iflasa gömülmüs, söylem kisirligi içinde erken seçimden baska hiçbir sey söyleyemeyecek duruma gerilemistir. Erken seçim karari alinmasinin hukuken iki yolu vardir: Ilki, TBMM’nin karar almasi, digeri de Sayin Cumhurbaskani’nin iradesidir. TBMM’de yeterli sayisal çogunlugu olmayan CHP-IP-HDP ve digerlerinin erken seçim kararini çikarmasi mümkün degildir. Sayin Cumhurbaskani’nin da defalarca erken seçim yok dedigi belgelidir ve bilinmektedir. O halde, bu erken seçim nasil olacaktir? CHP, nerelere mesaj vermekte, kimlerin dikkatini çekmeye ugrasmaktadir? Biz erken seçim yok dedikçe, olacak diyenlerin gizli amaci nedir? Bu zorlamanin, bu dayatmanin, bu israrin gerçek manasi nasil yorumlanmalidir? Duvara konussak, duvar anlar, tamam derdi. Suya yazsak adresine gider, göle yogurt çalsak çoktan tutardi” açiklamasinda bulundu.

“KILIÇDAROGLU’NA TAVSIYEM, KENDINI ARAMAK IÇIN TEKRAREN YOLLARA DÜSMESI, SANSI YAVER GIDERSE DE BIR AN ÖNCE BULMASIDIR”

MHP Genel Baskani Bahçeli, “Ancak CHP ve yedekleri bir türlü anlamiyor, devamli mizmizlanarak, devamli mirildanarak vakit kaybediyor. Zillete düsenlere nasil anlatalim, nasil erken seçimin olmayacagini söyleyelim. Düsünüyorum da, sahsa mahsus mektup yazsak, el ilanlari hazirlayip dagitsak, billboardlari kullansak, acaba sonuç alabilir miyiz? Ne söylesek nafile, kör kuyularda merdivensiz kalan Kiliçdaroglu’nun bir kulagindan giren öbüründen çikip gidiyor. Ya dinlemiyor, ya da kafasi almiyor. Sunun da bilincindeyiz; her lafi duymayalim diye kulagin arkasi var, her seyi görmeyelim diye gözün kapagi var, her lafi söylemeyelim diye dilin önünde dudak var. Yunus der ki, ‘küçük insanlar dengini, büyük insanlar kendini arar’. Kiliçdaroglu’na tavsiyem, kendini aramak için tekraren yollara düsmesi, sansi yaver giderse de bir an önce bulmasidir. Bu sahis hemen seçim diyor. PKK da seçim istiyor. FETÖ, yarin seçim olsun diye bekliyor” açiklamasini kaydetti.



“TÜRKIYE DÜSMANLARI ERKEN SEÇIM SAFINDA BIRLESMIS, SAKSAKÇILIK YAPIYOR, ZILLETE REFAKAT EDIYOR”

“CHP-IP-HDP ve diger ortaklari krize oynuyor, hatta sokaklari karistirmak istiyor” diyen Bahçeli, “PYD/YPG’de koroya katilmis, Kiliçdaroglu’nun erken seçim talebini destekliyor. Türkiye düsmanlari erken seçim safinda birlesmis, saksakçilik yapiyor, zillete refakat ediyor. IP, HDP, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi, TKP, TIP erken seçim hayali görüyor. Bu arada Kiliçdaroglu, Türkiye’de can ve mal güvenliginin kalmadigini vicdani sizlamadan söyleyebiliyor. Ülkemizi haksiz ve hayasizca jurnalliyor. Demokrasi disi arayislara can suyu verip yesil isik yakiyor. CHP-IP-HDP ve diger ortaklari krize oynuyor, hatta sokaklari karistirmak istiyor. Muhalefet, terörü besleyen en önemli faktörün demokrasi eksikligi ve sözde kimlik baskisi oldugunu düsünüyor, bu itibarla sürekli bu konuyu kasiyarak, kapanmaya yüz tutmus yaralari yeniden kanatiyor. Siyasi hayatimizda ‘serseri mayin’ gibi sürüklenen ve bu hüviyetiyle temel bir güvenlik riski ve gerginlik odagi haline gelen CHP için çatismaci siyaset anlayisi, siyasi varligini sürdürmenin yegane vasitasi olarak görülüyor. Kaostan iktidar devsirmenin pesine düsüyorlar. Ne utanmalari kalmis, ne de millet sevgileri” diye konustu.



“CUMHURBASKANLIGI VE MILLETVEKILI GENEL SEÇIMLERI 2023 YILININ HAZIRAN AYINDA YAPILACAKTIR”

MHP GENEL BASKANI DEVLET BAHÇELI, KONUSMASINA SU SEKILDE DEVAM ETTI:

“Cumhur Ittifaki alayinin boyunun ölçüsünü sandikta alacak, zamaninda yapilacak seçimin kaç bucak oldugunu gösterecektir. Erken seçim talebi beyhude bir hevestir. Cumhurbaskanligi ve Milletvekili Genel Seçimleri 2023 yilinin Haziran ayinda yapilacaktir. Türkiye, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi, yani Türk Tipi Baskanlik Modeli’yle gelecegi yüksek bir irade ve inanmislikla kucaklayacaktir. Cumhur Ittifaki, her derdin devasi, her belanin defedeni, her sorunun çözüm ümididir. Parlamenter sisteme dönüs ezberleri fostur, fuzuli gündem isgalidir. Çünkü IP’in ve CHP’nin iyilestirilmis ve güçlendirilmis parlamenter sistem telaffuzlarinin içi tamamen bostur. Bilhassa IP’in kagit parçasindan ibaret degerlendirmeleri hazirliksiz bir telasin ve acemiligin neticesidir. IP’in önerisine göre, Cumhurbaskaninin görev ve yetkileri ile ilgili bölümde ‘Cumhurbaskani makaminin sadece temsili nitelikte olmayacagi’ söylenmektedir. Bir yandan Cumhurbaskaninin parlamenter sistem geregi ‘tarafsiz ve yetkisiz’ olmasi savunulmakta, diger yandan ’temsili nitelikte olmayacagi’ söylenerek tam bir çeliskiye düsülmektedir. Halbuki parlamenter sistemlerde Cumhurbaskanlari ’yetkisiz, sorumsuz ve tarafsiz’dir. Cumhurbaskaninin halk tarafindan mi yoksa TBMM tarafindan mi seçilmesi gerektigi konusu ise belirsiz havale edilmistir. Dedim ya, bunlar acemidir, kilavuzlari da mahsurludur.”

“ANAYASA TEKLIFIMIZ CUMHURIYETIN 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ ESAS ALARAK 100 MADDEYLE HAZIRLANMISTIR”

Bahçeli, “IP’in çalismasinda parlamenter sisteme dönüldügünde Cumhurbaskaninin kararname yetkisinin olmayacagi söylenmektedir. Fakat parlamenter sistemlerde yetkisiz kabul edilen Cumhurbaskanin kanun hükmünde kararname çikarma yetkisi zaten yoktur. IP’in önerisinde Cumhurbaskanina TBMM Baskaninin vekâlet edecegi söylenmektedir. Peki bunun neresi yenidir? Türk Tipi Baskanlik Sistemi’ni teyit edip kurumsallastiracak Anayasa teklifimiz cumhuriyetin 100’üncü yil dönümünü esas alarak 100 maddeyle hazirlanmistir. Inaniyorum ki Cumhur Ittifaki’nin ortak anayasa çalismasi Türkiye’nin ve Türk milletinin irade ve iftihar hazinesi olacak, tarihi nitelikli bir beklenti karsilanacaktir” açiklamasinda bulundu.

(Yunus Emre Kartal/IHA)
Kaynak: İHA