30 Saat Süren Yargilamanin Ardindan 7 Kisi Tutuklandi

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde kendilerini AFAD görevlisi olarak tanittiklari köylülere bölgede heyelan ile deprem önleyici çalismalar yapacaklarini söyleyerek is makineleriyle kaçak kazi yaparken yakalanan ve aralarinda kamu görevlileri de olan 13 süpheli sahistan 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Süphelilerin adliyede yargilanmalari yaklasik 30 saat sürdü.

30 Saat Süren Yargilamanin Ardindan 7 Kisi Tutuklandi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesine bagli Kavak köyünde Içisleri Bakanligina bagli AFAD Baskanligindan görevli olarak geldiklerini söyleyen 13 kisilik ekip, köylüleri de kandirarak is makineleriyle kaçak kazi yaptiklari sirada yakalandi. Kastamonu Il Jandarma Komutanligi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlügü ekiplerince yakalanan Ü.F. (45), H.T. (40), O.Ö. (35), T.Y. (43), O.Ç. (40), K.L. (34), Ö.S. (38), I.Ü. (37), S.Y. (30), G.D. (28), M.K. (45), Ü.Ö. ve A.K, karakoldaki islemlerinin ardindan güvenlik önlemleri altinda Tasköprü adliyesine sevk edildi. Adli makamlarca yapilan sorgulamada 7 süpheli sahis, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 süpheli sahis adli kontrol sartiyla serbest birakildi. 2 süpheli sahista Cumhuriyet Savciligindaki sorgularinin ardindan serbest birakildi.

Ormanlik arazide izinsiz kazi yaptiklari sirada jandarma ekiplerince suçüstü yakalanan süphelilerin yani sira yapilan aramada 1 adet Hitachi 160 marka 2013 model ekskavatör, 6 adet tabanca ve bu tabancalara ait çok sayida tabanca fisegi, 8 bin 800 TL ile bin 800 Avro para, kazi yapmakta kullanilan muhtelif malzemeler ele geçirildi. Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.

Öte yandan süphelilerin Tasköprü adliyesindeki yargilanmalari ise, yaklasik 30 saat sürdü.
Kaynak: İHA