Yazilim Firmalarinin Gözde Yatirim Yeri Eskisehir

Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi (ETGB) yönetici sirketi ATAP A.S. ile yazilim teknolojileri firmasi Felece A.S. arasinda bir yatirim protokolü imzalandi. Yapilan protokolle, Eskisehir Teknik Üniversitesi’nde ATAP tarafindan kurulacak olan Teknopark merkezinde yapilacak yatirimla kurumsal teknoloji çözümleri üzerine yazilimlar ve ürünler gelistirilerek, 100 nitelikli personel istihdam edilecek.

Yazilim Firmalarinin Gözde Yatirim Yeri Eskisehir
Eskisehir sanayinin gelismesine ve yüksek teknoloji ürün üretimine yönlendirilmesi amaciyla hizmet veren Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi (ETGB) yönetici sirketi Anadolu Teknoloji Arastirma Parki (ATAP A.S) önemli bir basariya ve yatirima imza atti. Sundugu üstün teknoloji çözümleri sayesinde, gelecegin teknolojileri ile bugünün is modellerini bir araya getiren yazilim çözümleri üreticilerinden olan Felece A.S. ile is birligi yapan ATAP A.S. Eskisehir’de yapilacak yatirimla kurumsal teknoloji çözümleri üzerine yazilimlar ve ürünler gelistirilerek, 100 nitelikli personel istihdam edilmesini saglayacak. Eskisehir OSB Müdürlügü Konferans Salonunda yapilan imza törenine ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Servet Turan, Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ile Felece A.S. Genel Müdürü Oguz Kaya ve Operasyon Yöneticisi Erdem Arici katildi.

Saraç: 100 kisi istihdam edilecek

ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, Eskisehir Teknik Üniversitesi içerisinde toplam 2 bin metrekarelik kapali alana sahip yeni teknopark binasinin yapiminin 2022’nin ilk çeyreginde bitecegini söyledi.

Baskan Saraç, Felece A.S. ile yaptiklari önemli is birligiyle Eskisehir Teknik Üniversitesinde kurulacak olan yeni teknopark binasindaki bin metrekarelik alanda firmanin çogunlugu yeni mezun gençlerden olmak üzere 100 yazilimcinin istihdamini saglayacagini aktardi. Saraç, bin metrekarelik diger binada ise teknoloji gelistirme bölgesine kazandirilacak yeni girisimciler ile birlikte 100 nitelikli personelin daha istihdam edilmesinin hedeflendigini belirtti.

Yazilim ve yüksek teknoloji üretiminde Eskisehir bir merkez

Imza töreninde konusan FELECE A.S. Genel Müdürü Oguz Kaya, Istanbul’da faaliyetlerini sürdüren firmalarinin 2020 yili içerisinde Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesinin Eskisehir Osmangazi Üniversitesi bünyesinde bulunan Teknopark merkezinde yer almaya basladiklarini ve proje kapsaminda Eskisehir’deki üniversitelerdeki yeni mezun ve ögrenim gören ögrenciler ile yaptiklari çalismalardan elde edilen basarinin kendilerini çok memnun ettigini belirtti.

Eskisehir’i tercih etmekle çok dogru bir karar verdiklerini görerek, yatirimlarini büyütmeye kararlastirdiklarini belirten Genel Müdür Kaya, yeni protokolle Eskisehir’de daha fazla yazilim gelistirme konusunda daha fazla yatirim yaparak, yeni Ar-Ge projeleriyle istihdami arttirmayi ve Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi eko sisteminde yeni is ve yatirim imkanlarini ortaya çikaracaklarini dile getirdi. Genel Müdür Kaya, Eskisehir’in yüksek teknoloji üretiminde ve ihracatinda çok önemli bir merkez oldugunu, bunu yazilim alaninda yapacaklari yeni yatirimlarla desteklemekten mutluluk duyduklarini ifade ederek, Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesinin yazilim yatirimlari açisindan çok dogru bir cazibe merkezi oldugunu aktardi.

ATAP, Eskisehir’in teknolojik gücünü artiriyor

Gerçeklestirilen imza törenine iliskin açiklamada bulunan Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli ise, Eskisehir sanayinin gelismesine ve yüksek teknoloji ürün üretimine yönlendirilmesi amaciyla hizmet veren Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi’nin (ETGB) bugün önemli bir teknoloji üretim noktasi haline geldigini söyledi.

Eskisehir OSB Baskani Nadir Küpeli, göreve geldiklerini günden bu yana, büyük sanayi ve teknoloji yatirimlarini Eskisehir’e kazandirmak için gece gündüz çalistiklarini belirtti.

11 Mart 2021 tarihinde Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi (ETGB) yönetici sirketi Anadolu Teknoloji Arastirma Parki’nda (ATAP A.S) gerçeklestirilen genel kurul sonrasi baskanliga Metin Saraç’in ve yeni yönetimin gelmesiyle birlikte, kisa sürede önemli çalismalara imza atildigini söyleyen Baskan Küpeli, ATAP’in bünyesine yeni ve büyük firmalar kazandirilarak daha da güçlenmekte oldugunu, yüksek teknoloji üretimine yönelik var olan ekosistemi daha büyüterek, bölgede Ar-Ge yapan firma sayisin önümüzdeki dönemde hizla arttiracaklarini ifade etti.

Yeni yatirimlar yolda

Baskan Küpeli, genç yetenekleri kesfetmek için de kollari sivayan Eskisehir Osmangazi Üniversitesi Teknoparktan sonra Eskisehir Teknik Üniversitesi’nde kurulacak olan teknoparkta da hizmet verecek olan Felece A.S. yetkililerine bu büyük ve önemli yatirimlarindan dolayi tesekkür etti. Baskan Küpeli, açiklamasinin sonunda Türkiye’nin önde gelen ve finansal piyasalar alaninda yazilimlar üreten çok büyük bir firmayla daha, Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesinde yeni bir yatirim yapmalari konusunda görüsmeler sürdürdüklerini dile getirdi.
Kaynak: İHA