Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, AK Parti Sakarya Il Baskanligi Ziyaretinde Konustu Açiklamasi

'Bizler, bu topraklarin ve bu milletin sevdalisi olarak, oynanan oyunu çok net görüyor, kirli senaryolari çok yakindan takip ediyoruz. Biz, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, hizmet siyasetimizden hiç ayrilmadik. Bundan sonra da bizi yolumuzdan kimse ayiramaz. Emin olsunlar ki basaramayacaklar. Onlar bu kirli oyunlardan bikmadikça, biz de oyunlarini bozmaktan bikmayacagiz' 'Yapmak bizim isimiz çünkü biz, bu davaya da bu millete de sevdaliyiz. Bakanligimizdaki tüm projelerimizi, hayati canlandiran 'akarsular' gibi görüyoruz. Yolun medeniyet olduguna inanan kadrolar olarak, milletimize hizmet hedefine dogru tam yol ilerliyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, hizmet siyasetinden hiç ayrilmadiklarini belirterek, "Bundan sonra da bizi yolumuzdan kimse ayiramaz." dedi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi ziyaretinin ardindan AK Parti Il Baskanliginda partililerle bir araya gelen Karaismailoglu, AK Parti çatisi altinda ortak dava için toplandiklarini, bu davanin Malazgirt Savasi ile Anadolu'nun kapilarini açan Sultan Alparslan'a kadar uzandigini söyledi.

Milletin yükselmesi ve hak ettigi yere kavusabilmesi için ecdatlarindan devraldiklari tarihi sorumlulugu omuzlarinda tasidiklarini vurgulayan Karaismailoglu, "Buraya ayagimizin tozuyla geldik. Önceki gün Ahlat-Karahasan-Malazgirt yolumuzu hizmete açtik. Ne mutlu bizlere ki Büyük Selçuklu hükümdari Sultan Alparslan'in karargah kurdugu yer Ahlat ile Malazgirt'i konforlu ve emniyetli sekilde kara yoluyla baglamak, AK Parti hükümetine nasip oldu." diye konustu.

Bunun tesadüf olmadigini, davalarini millet, vatan, bayrak ve hürriyet temeline oturttuklarini dile getiren Karaismailoglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Yolumuzu, hizmetlerimizi, ülkemizin gelecegini bu temellerin ilelebet var olmasi, korunmasi ve yüceltilmesi için planliyoruz. AK Parti, bu esaslari var etmeyi, korumayi ve yüceltmeyi kendine rehber edinmis davanin çatisidir. Ancak görüyoruz ki nice karanlik oyunlarla bu esaslarimizi yok etmeye çalisiyorlar. Yurt içinde ve yurt disinda yapilan operasyonlarla istikrarimizi bozmaya çalisiyorlar. Yalan haberlerle, çarpitmayla, sistemli saldirilarla seçmen tercihlerine yönelik tehditlerle, milli iradeyi etki altina almaya çalisiyorlar.

Bizler, bu topraklarin ve bu milletin sevdalisi olarak, oynanan oyunu çok net görüyor, kirli senaryolari çok yakindan takip ediyoruz. Biz, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, hizmet siyasetimizden hiç ayrilmadik. Bundan sonra da bizi yolumuzdan kimse ayiramaz. Emin olsunlar ki basaramayacaklar. Onlar bu kirli oyunlardan bikmadikça, biz de oyunlarini bozmaktan bikmayacagiz."

Karaismailoglu, vatana, topraga, degerlere, inanca ve kardeslige hizmet etmek için yüreklerini ortaya koyarak çalismaya devam edeceklerinin altini çizerek, "yapma, imar etme, insa etme ve hizmet etmenin", AK Parti'nin isi oldugunu belirtti.

- "2035'te 8 bin 187 kilometre otoyol agina ulasacagiz"

"Tas üstüne tas koymayanlarin, ettikleri bos laflar sizi aldatmasin." diyen Adil Karaismailoglu, "Insani yasat ki devlet yasasin" anlayisinin geregi olarak çok önemli atilimlar gerçeklestirdiklerini anlatti.

Karaismailoglu, Bakanlik olarak 2003'ten bu yana yaptiklari çalismalardan bahsederek, "Türkiye'nin ulasim ve iletisim altyapisina yaklasik 1 trilyon 96 milyar lira yatirim yaptik. Yaptigimiz ve devam eden projelerimizin toplam nihai yatirim miktari 1 trilyon 555 milyon liraya ulasacak. 19 yilda 22 bin 100 kilometre yeni bölünmüs yol yaparak, bölünmüs yol agimizi 28 bin 200 kilometreye çikardik. 1714 kilometre olan otoyol agimizi son 19 yilda 3 bin 523 kilometreye yükselttik. 2023 ve sonrasi hedeflerimizle yapilacak 3 bin 726 kilometreyle 2035'te 8 bin 187 kilometre otoyol agina ulasacagiz." ifadesini kullandi.

Demir yollarinda da ciddi atilim gerçeklestirdiklerine deginen Karaismailoglu, Türkiye'yi Yüksek Hizli Tren (YHT) isleten dünyada 8, Avrupa'da da 6. ülke durumuna getirdiklerini vurguladi.

Hükümetleri döneminde, 1213 kilometrelik YHT hatti insa ettiklerini, toplam demir yolu agini 12 bin 803 kilometreye çikardiklarini aktaran Karaismailoglu, "2023'e dek yapacagimiz yatirimlarimizla yatirim bütçemiz içerisinde demir yolu sektörünün payi yüzde 60'a, demir yolu agimiz ise 16 bin 675 kilometreye çikacak." dedi.

Karaismailoglu, tüm ülkede oldugu gibi Sakarya'da da çok önemli ulasim ve haberlesme projelerini hayata geçirdiklerini animsatarak, 2003'ten beri kentin ulasim ve iletisim altyapisina 22 milyar 655 milyon lira harcadiklarini bildirdi.

- "Milletimize hizmet hedefine dogru tam yol ilerliyoruz"

Yakin zaman önce 7. kesimini açtiklari Akyazi'dan baslayan Kuzey Marmara Otoyolu ile Sakarya'nin, ülkenin en önemli sanayi ve ticaret merkezleri Istanbul ve Kocaeli ile olan baglantisini yüksek standartli yeni yolla güçlendirdiklerini hatirlatan Karaismailoglu, sunlari kaydetti:

"Kinali'dan Akyazi'ya kadar 400 kilometrelik Istanbul, Kocaeli ve Sakarya'yi kusatan Kuzey Marmara Otoyolu'muzun tamamini hizmete aldik. Yatirim maliyeti 8,5 milyar dolar olan, içinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de bulundugu otoyolumuz, dünyanin en büyük otoyol projelerinden biri olarak dünya kara yolu tarihine altin harflerle yazildi. Bugün Sakarya'da 2 milyar 69 milyon lira proje tutariyla 6 kara yolu projemiz de devam ediyor. Yüksek Hizli Tren hatti ile Sakarya'yi, Ankara, Eskisehir, Bilecik ve Istanbul'a kapi komsusu yaptik. Sakarya'mizda bulunan Türkiye Rayli Sistem Araçlari Anonim Sirketi (TÜRASAS) çatisi altinda sehrimizi milli demir yolu endüstrisinin kalbi haline getirdik. Sakarya'yi ulusal ve uluslararasi deniz ticareti ve ihracatinin merkezlerinden biri haline getiren Karasu Limani'ni hayata geçirdik."

Bakan Karaismailoglu, Sakarya gaz sahasindaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni dogal gaz kesfine de deginerek, basta Filyos ve Karasu limanlarinin, bu bölgenin kalkinmasina büyük katki saglayacagini belirtti.

Karaismailoglu, "Büyük ve güçlü Türkiye'ye, bir kez daha hayirli olsun. Yapmak bizim isimiz, çünkü biz, bu davaya da bu millete de sevdaliyiz. Bakanligimizdaki tüm projelerimizi, hayati canlandiran 'akarsular' gibi görüyoruz. Yolun medeniyet olduguna inanan kadrolar olarak, milletimize hizmet hedefine dogru tam yol ilerliyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA