Tevfik Göksu Açiklamasi 'Müsilajla Ilgili Harekete Geçecegiz'

Esenler Belediye Baskani ve IBB AK Parti Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, IBB Meclisi öncesi açiklamalarda bulundu. Müsilaj sorunuyla ilgili harekete geçeceklerini söyleyen Göksu, Istanbul’un son iki yilda geriye gittigi, yüzde 50 küçültüldügünü ifade ederek olusturulacak komisyonla bunun nedenlerinin arastirilacagini belirtti.

Tevfik Göksu Açiklamasi 'Müsilajla Ilgili Harekete Geçecegiz'
Esenler Belediye Baskani ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, IBB meclisi öncesi basin açiklamasi gerçeklestirdi. Göksu, gündemin önemli konu maddelerinden olan Müsilaj sorunuyla basa çikmak için harekete geçeceklerini söyledi.

Tevfik Göksu, mevcut yönetimin Istanbul’u geriye götürdügünü ifade ederek, olusturulacak komisyon sayesinde son iki yilda nelerin yapildigini halka açik bir sekilde göstereceklerini belirtti.

2019 seçimlerinden bu yana düzenlenen oturumlarda Istanbul’un gündemine dair 137 soru sorduklarini hatirlatan Göksu, sadece 42’sinin cevaplandirildigini dile getirdi. Göksu, Istanbul’un son iki yilda geriye gittigi, yüzde 50 küçültüldügünü, bunun nedenlerini de komisyonun çalismalariyla ortaya çikaracaklarini söyledi.



“Istanbullular adina sormamiz gereken sorular var”

Olusturulacak komisyonla son iki yilda nelerin yasandigini ortaya çikaracaklarini söyleyen Esenler Belediye Baskani ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi AK Parti Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, “Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) yönetim degisikligi oldugu günden bu güne yaklasik belediye meclisimiz yaklasik 56 oturum yapmis, bu oturumlarda AK Parti grubu olarak yüzlerce mevcut belediye yönetimine sorular sormusuz. Bu yüzlerce soruya maalesef büyük bir çogunluguna cevap alamamisiz. Sordugumuz sorular tüm Istanbullular adina sorulmustur. Bu çerçevede 2 yillik süre içerisinde belli tolere edilmis vakitlere bir kenara birakirsak AK Parti grubu olarak önümüzdeki dönemleri daha dikkatli götürmek adina Istanbullular adina sormamiz gereken sorulari belgeleriyle ve bilgileriyle Istanbullularin gündemine tasimak için IBB AK Parti Grubu olarak Çalisma Eylem Plani’ni ortaya koyacagiz” seklinde konustu.



“Istanbul son iki yilda geriye gitti, yüzde 50 küçültüldü”

Son iki yildir yapilanlarla Istanbul’un geriye gittigini ve yüzde 50 oraninda küçüldügünü söyleyen Tevfik Göksu, “IBB yaklasik 2 yildir CHP’li bir baskan tarafindan yönetiliyor. Bu 2 yillik yönetim süreci içerisinde Istanbul, gerçekten yatirimlar, mali performans, çevre yatirimlari, sosyal ve kültürel yatirimlari itibariyle ortalama yüzde otuz bes küçüldü. Yatirimlar itibariyla yüzde 35, mali performans itibariyla yüzde 50, çevre ve diger sosyal projeler itibariyla baktigimizda da Istanbul yüzde 50 küçültüldü. Geçmis dönemlerde Istanbul’da ihaleleri yapilmis birçok proje durduruldu. Elimizdeki verilere baktigimizda yaklasik 11 milyar yatirim maliyetli 114 projenin durdurulduguna sahit oluyoruz. Bu çerçevede iki yilda Istanbul Büyüksehir Belediye için 5 temel tanim yapabiliriz. Birincisi, IBB, 28.9 milyar bütçesi olan bir reklam ajansina dönmüstür. Iki; Siyasi Illizyon Üreten Iletisim Merkezine dönmüstür. Üç; algi, sov ve manipilasyon üreten Stant Up Merkezine dönmüstür. Dört; belediye “Farkli Kaydet” belediyeciligine dönmüstür. Bes, hepinizin bildigi bir kus vardir. Guguk Kusu. Bu kus yuva yapmaz. Hep baskasinin yuvasinda gelecegini ikame etmeye çalisir. IBB, maalesef 21. Yüzyilin çagdas Guguk Kusu Merkezine dönüsmüstür. Ama biz Istanbullular adina seçilmis kisiler olarak Istanbul’un gelecegini bu kifayetsiz muhterislerin eline birakamayiz. Tarihin ve aziz milletimizin bize emaneti olan Istanbul’a sahip çikmaya devam edecegiz. Bunun için Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarihinde görülmemis sekilde üç tane büyük arastirma komisyonu kuruyoruz. Bu komisyon 5 ve 3 aylik dönemlerde çalisacak ve tüm Istanbullulara bu 2 yilda nelerin döndügünü bilgi ve belgeleriyle aktaracak. Öyle çikip sadece reklam filmleriyle, algi sovlariyla, sosyal medya filmleriyle Istanbul’u degil Istanbul’un hakikatlerini Istanbullularla bulusturacagiz. Bunun için 2016-2019 yillari arasinda yürütülen yatirim projelerinin bugün ne durumda olduklarini tespit edilecek. 2019-2021 yillari arasinda yeni bir yatirim baslatilmis midir, baslatilmissa ne tür bir bütçe ile yapildigi uzmanlarca tespit edilecek. Iki yilda Istanbul ne kazanmis ne kaybetmis, bunlarin hepsini içine alan arastirma komisyonunu bugün kuruyoruz” dedi.



“Toplu Ulasim Arastirma Komisyonu kuracagiz”

Sehrin en önemli sorunlarindan biri olan toplu ulasim problemleriyle ilgili yapilacaklardan bahseden Tevfik Göksu, “Megakentlerde en önemli konu trafikte kalma süresini azaltmaktir. Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Imamoglu, Istanbul’da ulasimi sorun olmaktan çikartacagini söylemisti. Peki iki yilda bunun için ne yapti? Bunlari halkimizin önüne serecegiz. Bunu da Büyüksehir Belediyesinin verileriyle ortaya koyacagiz. Bunun için tüm ulasim yatirimlarini da içine alan Toplu Ulasim Sistemi ile ilgili bir Arastirma Komisyonu kuruyoruz. Toplu tasima ile ilgili Istanbul’a yapilmasi gereken çok önemli isler vardi. Bunlardan birincisi toplu tasimanin organizasyonudur, bunlar organizasyonda sinifta kaldilar. Metrobüsler çöktü, insanlar kuyruklara mahkum kaldi. Peki niçin? Bunu sorup sebeplerini arastiracagiz. Rayli sistemler bizim dönemimizde yapildi ve hayat buldu. Rayli sistemler yapildiktan sonra birçok minibüsçü kardesimiz magdur oldu. Bu kardeslerimizin magduriyetlerini ortadan kaldirmak için ne yapabilecegimizi IBB Meclisi olarak oturup bir model gelistirecek ve kamuoyuyla paylasacagiz. Toplu tasimada ortaya çikan riskler magduriyetler nelerdir çözümleri bulunacak” diye konustu.



“Müsilajla ilgili harekete geçecegiz”

Son günlerin önemli gündem maddelerinden biri olan müsilaj ile ilgili açiklamalarda bulunan Tevfik Göksu, “Deniz salyasi sorununu kapsamli bir sekilde masaya yatiracagiz. Müsilaj sorunu nedir? Bu iki yilin müsilajda etkisi nedir? Bu iki yilda müsailajla ilgili bir sey yapilabilir miydi ya da yapildi mi? Acaba aritma tesisleri düzgün çalistirildi mi? Silahtaraga Aritma Tesisinde temel atmama degil de temel atma töreni yapilip tesis açilsaydi müsilaj ile ilgili karsilasacagimiz boyut ne olurdu? Bunlari hep ortaya serecegiz. Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin yapmis oldugu çalismalari IBB kendisi yapmis gibi gösteriyor. Bunlarin hepsini Istanbullularla bulusturup “Laf degil is diyecegiz”. Istanbul’un çocuklari, kadinlari, yaslilari, bu sehrin insani için hangi katma degeri ürettiklerini kendi bilgi ve belgeleriyle bütün kamuoyuyla paylasacagiz. Müsilajla ilgili olarak çevre komisyonumuz harekete geçecek ve hakikatleri bütün Istanbullularla paylasacagiz” seklinde konustu.

“Onlarin gündeminde Istanbul yok, o vizyon da yok”

Istanbul’u yönetenlerin gündeminin Istanbul olmadigini ifade eden Göksu, “Büyüksehir Belediyesini yönetenlerin gündeminde Istanbul yoktur, bunu çok iyi biliyoruz. Onlarin gündeminde Istanbul olmadigi gibi Istanbul’a proje üretecek vizyon da yoktur. Vizyon olmadigi gibi beceri de yoktur. Beceri olmadigi gibi bir niyet de yoktur. Ama Istanbul halki bizi seçti. Bizim hukukumuzu koru ve bizi orada temsil et dedi.

Biz de onlarin hukukunu korumak için bunu yapacagiz. Bütün bilgileri Istanbullularla paylasacagiz” dedi.



Nurettin Sözen dönemi kara bir dönemdir”

Tevfik Göksu, IBB eski baskanlarindan Nurttin Sözen’in Cumhurbaskaninin ileri biyolojik aritma tesislerini iptal ettigine dair söylemlerine yönelik, “Istanbul’un tarihini yazanlar 1989-1994 dönemini çok farkli yazacaklardir. Istanbul’un tarihini yazanlar bu dönemi “Istanbul’un kara yillari” ya da “Istanbul’u Karabasanin bastigi yillar” olarak yazacaklardir. O dönem de Nurettin Sözen dönemidir. Nurettin Sözen dönemi denildiginde Istanbullularin aklina, yolsuzluktan dolayi bankalarin kapisini açmadigi IBB, patlayan çöp daglari ve hayatini kaybeden onlarca insan, evlerde akmayan sular, sokakta büyüksehir kelimesinin bile konusulmadigi karabasanli yillar gelir. Simdi bu zat çikip, “Ben biyolojik aritma tesis yapmistim ama Recep Tayyip Erdogan durdurdu” diyor. Istanbul’da 88 adet atik su aritma tesisi var. 10 tanesi ileri biyolojik atik su aritma tesisi, hepsi 1994- 2019 arasi yapilmis. 69 adet biyolojik atik su aritma tesisi bulunuyor, hepsi 1994-2019 arasi yapilmis. Üsküdar ve Yenikapi atik su ön aritma tesisleri 1988 ve 1992’de yapilmis. Istanbul’da 46 adet atik su terfi merkezi var, 39 adet atik su terfi merkezi 1994-2019 arasi yapilmis. 6 adet atik su terfi merkezi 1983-1994 arasi 1 adet ise 2020’de yapilmis. Sözen’in bu kenti yönetemedigini biliyorduk, insanlari çöp daglariyla ölüme mahkum ettigini biliyorduk. Insanlari susuz biraktigini biliyorduk. Yalanci ve düzenbaz oldugunu da ögrendik” ifadelerini kullandi.

“Ekrem Imamoglu Istanbul ile ilgili konusmuyor ama Cumhurbaskanimizla polemige girmeyi seviyor”

Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun Istanbul ile alakali konusmaktan kaçindigini ancak, kendisine çikar saglayacagini düsündügü için Cumhurbaskani ya da bakanlarla polegime girmekten geri durmadigini söyleyen Göksu, “Ekrem Imamoglu, Marmara’daki müsilajdan sonra Cumhurbaskanimizla ilgili bir paylasimda bulundu. Bununla ilgili çok sey söyleyebilirim ama nezaketim buna mani oluyor. IBB Baskani Istanbul ile ilgili söyleyeceklerinin kendisine bir külfet getirecegini söyledigi için genelde Istanbul ile ilgili konusmamakta özen gösteriyor. Fakat Cumhurbaskanimiz, hükümet ya da bakanlarimizla polemige girmeyi çok seviyor. Büyüksehir Belediyesi Baskani il sahneye çiktiginda yapraklari alkislatmisti. Yapraklari alkislatirken onlarin sesini duymadi. Sonra tetikçi medyasini alkislatmaya çalisti simdi o da yetmedi. Psikolojide bir kuram vardir, zayiflik kurami derler. Zayiflik psikolojisi tasiyan insanlar güçlü gördükleri kisilerin aynasinda kendilerini görmek isterler. Çünkü orada kendisini görürse kendisini güçlü zanneder. Bunun bilimsel adi narsistlik oluyor. Istanbul’u iki yilda telafisi mümkün olmayan sekilde geriye götürmüs ve polemik ve sovdan baska elinde bir seyi olmayan, Istanbul adina söyleyecek hiçbir sözü olmayan baskana kim imrenir. Bu baskana ancak acinir. Söylediklerinin bizim açimizdan hiçbir siyasal karsiligi yoktur ancak hekimler tarafindan mutlaka bir karsiligi vardir. Hekimler bunun geregini yapacaktir. Bilsin ki Cumhurbaskanimizi tarih bu kenti çamurdan, susuzluktan kurtaran, ihya eden lider olarak anarken, birilerini de temel açmama, musul takma töreni, fazilet duragi yalani ile anacaktir” dedi.

Kaynak: İHA