(Özel) Istanbul'da Kasalari Açip 80 Bin Lira Çalan Hirsizi Bekçiler Yakaladi

Kagithane’de gece yarisi 6 kattan olusan bir is hanina giren 4 kisilik hirsizlik çetesi, kapilarini patlatarak girdikleri 2 isyerindeki para kasalarindan yaklasik olarak 80 bin lira çaldi. Hana girdikleri ve çiktiklari anlar kameralara yansiyan sahislardan biri, Çaglayan Polis Merkezi Amirligine bagli bekçiler tarafindan yapilan uygulamada yakalanarak gözaltina alindi.

(Özel) Istanbul'da Kasalari Açip 80 Bin Lira Çalan Hirsizi Bekçiler Yakaladi
Olay, dün saat 01.15 siralarinda Kagithane Çaglayan’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece yarisi kiralik bir araçla hirsizliga çikan 4 kisilik çete, 6 katli bir is haninin oldugu sokaga geldi. Etrafi kolaçan eden sahislar kimsenin olmamasi firsat bilerek içeriye girdi. Handaki 4 kati tek tek dolasan sahislar, isyerlerinin kapi kilitlerini patlatarak para kasasi aradi. Handaki 2 isyerindeki pasa kasalarini gören sahislar, anahtarlari ile açarak içerisinden yaklasik 80 bin lira çaldi. Sahislar ardindan geldikleri araca binerek kaçti. Sahislarin araçtan inerek is hanina girdigi ve çiktiklari anlar ise güvenlik kameralarina yansidi.

Polis hirsizlik çetesinin adim adim izini sürdü

Olayin ardindan isyeri sahiplerinin ihbari üzerine Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi ve Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti. Çalismalar kapsaminda is haninin girisini gören güvenlik kameralarini incelemeye alan polis ekipleri, 4 sahsin siyah bir araçtan inerek hana girdigini ve olayin ardindan ayni araca binerek kaçtiklarini tespit etti. Hanin çikisindan itibaren kamera görüntülerini tek tek incelemeye alan polis ekipleri, sahislarin Çaglayan Vatan Caddesi üzerindeki bir akaryakit istasyonuna girdigini belirledi. Incelemeler sonucunda aracin plakasinin 34 YL 7422 oldugunu da tespit eden polis ekipleri, sahibine ulasarak yaptigi görüsmede aracin Atakan B.’ye (29) kiralandigini belirledi.

Hirsizlik zanlisini bekçiler uygulamada yakaladi

Yapilan çalismalar sonucunda sahsin Çaglayan Mahallesi’nde oldugunu tespit eden polis ekipleri, uygulama yapan bekçilere bilgi verdi. Bunun üzerine semtte uygulama yapan Çaglayan Polis Merkezi Amirligine bagli bekçiler, sahsi yakaladi. Gözaltina alinan ve emniyette 2 adet “uyusturucu madde kullanmak”, “uyusturucu madde ticareti yapmak” ve “nitelikli yagma” suçundan kaydi bulunan Atakan B., Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekiplerine teslim edildi. Çete üyesi diger 3 sahsin ise yakalama çalismalarinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA