MEB, 4. Siniflar Için Tüm Ünitelerden Yardimci Fasikülleri Yayimladi

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer: 'Ilkokul ögrencilerimiz için yayimladigimiz bu çalismada 4. sinif düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve Ingilizce derslerinden son üniteleri kapsayan fasiküller bulunuyor' 'Böylece dördüncü siniflara yardimci kaynak kapsaminda yayimladigimiz fasikülleri tamamladik'

Milli Egitim Bakanligi (MEB), 4. sinif ögrencileri için hazirlanan çalisma fasiküllerinin yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu ünitelerini https://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erisime açti.

Bakanlik, egitim ögretim faaliyetlerine destek olmak amaciyla 4. siniflar için Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve Ingilizce derslerinden daha önce 1-6. üniteleri kapsayan 32 fasikülü yayimlamisti.

MEB, 4. siniflar için ayni serinin yedinci, sekizinci, dokuzuncu ve onuncu üniteleri ile ilgili yedi ayri fasikül daha yayimladi. Böylece dördüncü siniflarla ilgili yardimci fasikül serisi tamamlanmis oldu.

4.sinif düzeyinde hazirlanan yeni fasiküller, 2020-2021 egitim ögretim yilinin son dört ünitesini kapsiyor ve Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve Ingilizce derslerinden çoktan seçmeli soru ve etkinlikler içeriyor.

Bu fasiküllerle birlikte MEB, dördüncü siniflar için 41 fasikülde toplam 3 bin 580 soru ve etkinlik yayimlayarak seriyi tamamladi. Yeni yayimlanan fasiküllere "https://odsgm.meb.gov.tr/" adresinden erisilebiliyor.

- "Ögrencilere her türlü yardimci kaynak destegi saglamaya çalistik"

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, konuya iliskin yaptigi açiklamada, Kovid-19 salgin günlerinde egitim sürecinde ögrencilere her türlü yardimci kaynak destegi saglamaya çalistiklarinin altini çizdi.

Ögrencilere sunduklari kaynaklari sürekli çesitlendirdiklerini dile getiren Özer, sunlari kaydetti:

"Bu kapsamda daha önce egitimin tüm kademelerinde ve tüm sinif seviyelerinde çok sayida kaynak destegi sagladik. Bugün ilkokul ögrencilerimiz için yayimladigimiz bu çalismada 4. sinif düzeyinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve Ingilizce derslerinden son üniteleri kapsayan fasiküller bulunuyor. Böylece dördüncü siniflara yardimci kaynak kapsaminda yayimladigimiz fasikülleri tamamlamis bulunuyoruz. Bu sürece büyük emek veren Ölçme Degerlendirme ve Sinav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Sensoy ve çalisma arkadaslarina, 81 ilde Ölçme Degerlendirme Merkezlerinde çalisan tüm ögretmenlerimize tesekkür ediyorum."

Kaynak: AA