IBB Meclisinde 'Durdurulan Projeleri Arastirma Komisyonu' Kurulacak

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Meclisi AK Parti Grup Baskanvekili Tevfik Göksu, meclise, Durdurulan Projeleri Arastirma Komisyonu, Toplu Ulasim Sistemi Arastirma Komisyonu ve Müsilaj ve Çevre Sorunlari Arastirma Komisyonu kurulmasina iliskin teklif sunacaklarini bildirdi.



Yenikapi Dr. Mimar Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezinde gerçeklestirilen grup toplantisi sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Göksu, seçimden bu yana meclisin 56 oturumunda Istanbul’un gündemine dair baskanlik makamina 137 soru yönelttiklerini ancak bunlarin 42'sinin cevaplandirildigini söyledi.

IBB'nin seçimden bu yana geçen iki yillik süre içerisinde mali performansta, projelerde ve yatirimlarda geriye gittigini savunan Göksu, toplam degeri 11 milyar lira olan 114 projenin durduruldugunu bildirdi.

Belediye yönetiminin bu dönemdeki icraatlarina deginen Göksu, söyle konustu:

"Bu dönemde IBB 28,9 milyar lira bütçesi olan bir reklam ajansina dönmüstür. Siyasi illüzyon üreten iletisim merkezine dönmüstür. Algi, sov ve manipülasyon üreten stand up merkezine dönmüstür. Hepinizin bildigi bir kus vardir, guguk kusu. Bu kus yuva yapmaz. Hep baskasinin yuvasinda gelecegini ikame etmeye çalisir. IBB 21. yüzyilin guguk kusu merkezine dönmüstür. Iki yilda gördük ki IBB yönetiminin ne is yapmaya niyeti ne de is yapma becerisi var. Ama biz Istanbullular adina seçilmis kisiler olarak Istanbul’un gelecegini bu kifayetsiz muhterislerin eline birakamayiz."

Göksu, bundan sonra mevzuatlarin kendilerine verdigi tüm haklari kullanip, Istanbullularin kendilerine verdigi sorumluluk bilinciyle hareket ederek halki hakikatlerle bulusturmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu amaçla mecliste Durdurulan Projeleri Arastirma Komisyonu, Toplu Ulasim Sistemi Arastirma Komisyonu ve Müsilaj ve Çevre Sorunlari Arastirma Komisyonu kuracaklarini aktaran, Göksu, sunlari aktardi:

"IBB tarihinin en kapsamli arastirma komisyonlarini kuruyoruz. 2016-2019 yillari arasinda yürütülen yatirim projelerinin bugün ne durumda olduklarini tespit etmek, 2019-2021 yillari arasinda yeni bir yatirim baslatilmis midir, baslatilmamissa ne tür bir bütçe ile yapildigini tespit ederek kamuoyu ile paylasacagiz. Durdurulan ulasim yatirimlarinin, çevre yatirimlarinin, deprem yatirimlarinin ne durumda oldugunu Istanbullularla bulusturmak istiyoruz. Tüm ulasim yatirimlarini da içine alan toplu ulasim sistemiyle ilgili arastirma komisyonu kuruyoruz. Komisyon bütün rayli, kara ve deniz ulasimindaki yatirimlari incelemek ve projeksiyon ortaya koymak, magduriyetleri telafi etmek için çalisacak. Güncel müsilaj ve çevre sorunlariyla ilgili bir komisyon kuruyoruz. Komisyon, TBMM Müsilaj Komisyonu ve diger kamu kurum ve kuruluslariyla entegre çalisacak."

- Sözen ve Imamoglu'na tepki

Göksu, 1984-1994 arasi belediye baskanligi yapan Nurettin Sözen'in kendisinden sonra göreve gelen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'i biyolojik aritma tesislerini iptal ettigi seklinde söylemlerde bulundugunu anlatarak, Sözen dönemine iliskin açiklamalarda bulundu.

Sözen dönemini tarihçilerin 'Istanbul'un en kötü yönetildigi yillar' olarak tarif edecegini öne süren Göksu, bu dönemin çöp daglari, susuzluk, ISKI skandali gibi olaylarla anildigini söyledi.

Göksu, ayrica iki ön aritma tesis hariç Istanbul’daki atik su aritma tesislerinin 1994-2019 yillari arasinda yapildigini kaydetti.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu'nun son günlerde Cumhurbaskani Erdogan'a yönelik saygi ve edep sinirlarini asan ifadelerde bulundugunu iddia eden Göksu, sunlari kaydetti:

"Cumhurbaskanimizla, hükümetle, bakanlarimizla polemige girmeyi çok seviyor. Çünkü polemiklerin kendisi açisindan bir yükü yok, konusuyor geçiyor. Psikolojide temel bir kuram vardir. Her insanin bir zayiflik damari vardir, zayiflik psikolojisi derler buna. Zayiflik psikolojisi tasiyan insanlar, güçlü gördükleri insanlarin aynasinda kendisini görmek ister. Çünkü kendisini güçlü zanneder. Bunun bilimsel adi narsistik oluyor. Istanbul’u iki yilda geriye götürmüs, Istanbul adina söyleyecek sözü olmayan birisine kim imrenir? Bu belediye baskanina acinir. Söylediklerinin hekimler açisindan mutlaka bir karsiligi vardir ve geregini ivedilikle yapmalidir. Bilsin ki tarih cumhurbaskanimizi bu kenti çamurdan, susuzluktan kurtaran, bu kenti ihya eden lider olarak anacaktir. Birilerini ise 'temel atmama töreni', 'musluk takma töreni', 'fazilet duragi yalani' ile anacaktir. Aradaki fark bu kadar açiktir."

Kaynak: AA