Erbakan Vakfi, Çiragan Sarayi'nda D-8 Zirvesine Ev Sahipligi Yapacak

Erbakan Vakfi, 54. Hükümet Basbakani Prof. Dr. Necmettin Erbakan’in öncülügünde 15 Haziran 1997’de kurulan, Gelisen 8 Ülke Ekonomik Isbirligi Örgütü (D-8)’nün, 24. kurulus yildönümünde Istanbul Çiragan Sarayi’nda düzenlenen uluslararasi programa ev sahipligi yapacak.

Erbakan Vakfi, Çiragan Sarayi'nda D-8 Zirvesine Ev Sahipligi Yapacak
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfi, D-8 Ekonomik Isbirligi Teskilati’nin 24. kurulus yildönümü münasebetiyle, ‘D-8 ile yeni dünya’ temasi ile D-8’in kurulusuna imzalarin atildigi Istanbul Çiragan Sarayi’nda uluslararasi bir programa imza atacak. Pandemi kosullari sebebiyle sinirli sayida davetlinin yer alacagi zirveye, 26 Haziran 2016 tarihinde D-8 Genel Sekreterligi ile Erbakan Vakfi arasinda yapilan ‘Mutabakat Anlasmasi’ çerçevesinde, D-8 Genel Sekreteri Birinci Direktörü Nasir Aminu ve Erbakan Vakfi’nin Mütevelli Heyeti Baskani Dr. Fatih Erbakan, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu adina Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, D-8 Dönem Baskani Banglades’i temsilen Büyükelçi Mosud Mannan ve D-8 üye ülkelerinin disisleri bakanlari, büyükelçileri ve baskonsoloslari, Türkiye’den çesitli siyasi parti liderleri ve sivil toplum örgütleri baskanlarinin katilacagi bildirildi.



"D-8 yeni bir dünyanin kurulusuna rehberlik edecektir"

Erbakan Vakfi Genel Sekreteri Dogan Bekin programa iliskin yaptigi açiklamada, "Dünya’da küresel çapta G-7, BRICS gibi küresel yönetisimin geleceginde söz sahibi olabilecek örgütlenmelerle birlikte önemi her geçen gün artarak devam etmekte olan D-8 Ekonomik Isbirligi Teskilati’nin, kurulus gayesine ve ortaya konulan ilkelerine uygun olarak ikinci asamada Müslüman ülkelerin D-60 olarak güçlerini birlestirebilecekleri önemli bir küresel güç merkezi olacagina olan inancimiz tamdir. Özellikle son yillarda yasanan siyasi kirilmalar, iç savaslar ve küresel tehditler D-8’in kurulus ilkelerini gün geçtikçe daha da önemli kilmaktadir. Bütün gayemiz, ülkemizin ve tüm Islam âleminin huzur, baris ve kardeslik içerisinde D-8 semsiyesi altinda gelecege güvenle bakabilecekleri yeni bir dünyanin kurulusuna ön ayak olabilmektir" ifadelerini kullandi.

Uluslararasi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Baris Ödülü ilk kez verilecek

Bekin, uluslararasi düzenlenen zirvede ilklerin de yasanacagini belirterek, “Vakfimiz tarafindan düzenlen programa Sayin Cumhurbaskani’nin vekâleten temsil edilmesi beklenmektedir. Savas degil, baris; Çatisma degil, diyalog; Çifte standart degil, adalet; Üstünlük degil, esitlik; Sömürü degil, isbirligi; Baski ve tahakküm degil, insan haklari, hürriyet ve demokrasi” ilkeleri dogrultusunda bu toplantida 54. Hükümetin Basbakani Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamiz adina düzenlenen ilk ‘Uluslararasi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Baris Ödülü’nün D-8 Ekonomik Isbirligi Teskilati’nin kuruculari arasinda yer alan ve 1981-2003 yillari arasinda Malezya Basbakani olarak görev yaparken Malezya’yi büyük bir kalkinma hiziyla ‘Asya kaplanlari’ arasina yerlestiren Dr. Mahathir Muhammed’e verilmesi kararlastirildi" seklinde konustu.

Kaynak: İHA