Dere Yataklari MASKI'nin Korumasinda

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, Gördes ilçesine bagli Kayacik Mahallesinde yillar önce mahalle sakinlerinin kendi imkanlari ile yaptigi ve kapali kesitte akan dere yataginda baslanan imalatlari yerinde inceledi. Çevik, ekonomik ömrünü tamamlayan yapiyi yenileyerek, su akisini saglikli hale getireceklerini söyledi.

Dere Yataklari MASKI'nin Korumasinda
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, dere yataklarinda saglikli su akisi için çalismalarini sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi bünyesinde Gördes’in Kayacik Mahallesinde önemli bir çalisma gerçeklestirilirken Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik de, mahallede incelemelerde bulundu. Çevik’e, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Cem Çöllü, MHP Ilçe Baskani Abdurrazik Yonat, Büyüksehir Belediyesi Gördes Muhtarlik Isleri Sube Müdürü Mustafa Gün ve MASKI Ilçe Sefi Türker Kesici eslik etti. Mahalle ziyaretinde muhtar Ali Çiftçi ile de bir araya gelen Çevik, gerekli olan çalismalari kisa süre içerisinde tamamlayacaklarini ifade ederek, Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün selamlarini iletti.

"Yapilan yatirimin hayirli olmasini diliyorum"

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Gökhan Çevik, "Kayacik Mahallemiz içerisinde iki ayri derenin kimi bölümleri kapali kesitte akiyor. Yillar önce mahalle sakinleri örme tas ile kendi imkanlari ile bu kesitleri yapmislar. Mevcut yapilar ekonomik ömrünü tamamlamis, kesit yetersizliginden içerileri tamamen mil dolmustu. Bu durum da sular kesitten geçemedigi için yola tasiyordu. Kapali kesitle devam eden 2 ayri köy içi deresinde ömrünü tamamlamis yapinin yerine toplamda 420 metre uzunlugunda uygun hidrolik kesitte yeni bir yagmur suyu drenaj hatti olusturma çalismamizda sona geldik. Drenaj hattinin tamamlanmasindan sonra bozulan yolda 2 bin metrekare kilit tas döseme çalismasi da gerçeklestirecegiz. Yapilan yatirimin hayirli olmasini diliyorum" dedi.



"MASKI, her an sahada"

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskani Cem Çöllü, "Sahada ekiplerimizin yapmis oldugu incelemeler ve mahalle sakinlerinden gelen talepler sonrasinda vatandaslarimizin ihtiyaç duydugu hizmetleri hayata geçiriyoruz. Çok önemli ve uzun yillar kullanilacak bir çalisma yapiyoruz" ifadelerini kullandi.

"En az 50 yilimizi garantiye alacak bir çalisma yapiliyor"

Mahalle Muhtari Ali Çiftçi, "Mahallemizde çok önemli bir çalisma yapiliyor. Hislerimizin tarifi yok. En az 50 yilimizi garantiye alacak bir çalisma yapiliyor. Cengiz Baskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Sahsim ve mahalle sakinlerim adina herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA