Daha Önce Cinsel Istismardan Ceza Alan Kick Boks Antrenörü Ayni Suçtan Beraat Etti

Ankara’da daha önce 4 kiz çocuguna istismarda bulunan ve 71 yil hapis cezasi alan Kick Boks antrenörü Yavuz Ö., 11 yasindaki bir çocuga cinsel istismarda bulundugu iddiasiyla yargilandigi davadan beraat etti.

Çankaya ilçesindeki Kick Boks salonuna giden 4 kiz çocuguna istismarda bulundugu gerekçesiyle 71 yil hapis cezasi alan Yavuz Ö., Ankara 31. Agir Ceza Mahkemesindeki ayni suçtan yargilandigi davadan beraat etti.

Cinsel istismara ugrayan çocuklarin olayi ailesine ver arkadaslarina anlatmasi sonucu gözaltina alinan Yavuz Ö., 1 Nisan 2020 tarihinde ‘çocuga nitelikli cinsel istismar’ suçundan tutuklanmisti. Hakkinda 239 yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açilan Yavuz Ö., Ankara 6. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan görülen durusmada ‘nitelikli cinsel istismar’, ‘cinsel istismar’, ‘cinsel taciz’ ve ‘kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan 71 yil 18 ay hapis cezasina çarptirilmisti.

Ankara 6. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasi sürerken 11 yasindaki bir çocuga da cinsel istismarda bulundugu gerekçesiyle Ankara 31. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan Yavuz Ö. hakkinda ‘ çocugun nitelikli cinsel istismari’ suçundan bir dava daha açildi. Karar durusmasinda suçu ortaya çikaracak maddi delil bulunmamasi gerekçesiyle sanik olarak yargilanan Kick Boks antrenörü Yavuz Ö., beraat etti. Karara tepki gösteren avukatlar üst mahkemeye itirazda bulunacaklarini ve dosyanin takipçisi olacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA