Cumhurbaskani Erdogan'in Azerbaycan Ziyareti Yarin Basliyor

Cumhurbaskani Erdogan, NATO Zirvesi için bulundugu Belçika'dan Azerbaycan'a geçecek ve 28 yil sonra Ermenistan isgalinden kurtarilan Daglik Karabag'in sembol sehri Susa'yi ziyaret edecek Erdogan ve Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Susa'da, Ermenistan isgalinden kurtarilan bölgelerin yeniden insasi basta olmak üzere siyasi ve ekonomik iliskilerin daha da güçlendirilmesine dönük anlasmalara imza atacak Erdogan, Avrupa Futbol Sampiyonasi kapsaminda A Milli Futbol Takimi'nin Bakü'de Galler ile oynayacagi maçi da tribünden izleyecek.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yarin Azerbaycan'a gerçeklestirecegi resmi ziyaret kapsaminda, 28 yil sonra Azerbaycan ordusu tarafindan Ermenistan isgalinden kurtarilan Daglik Karabag'in Susa sehrine gidecek.

Erdogan, bugüne kadar, iliskilerin "tek millet iki devlet" anlayisiyla gelistirildigi kardes ülke Azerbaycan'a çok sayida resmi ve çalisma ziyaretinde bulundu.

Ancak Brüksel'deki NATO Zirvesi'nin ardindan Azerbaycan'a yapacagi ve 2 gün sürecek resmi ziyaret sembolik bir öneme de sahip.

Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev'in davetiyle gerçeklestirecegi ziyarette, Ermenistan isgalinden kurtarilan, 28 yil sonra ezan sesinin duyuldugu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve dogal güzellikleri nedeniyle Karabag'in sembol sehri olarak kabul edilen Susa'da temaslarda bulunacak.

Susa Valiligi'nde 15 Haziran Sali günü Aliyev tarafindan resmi törenle karsilanacak Erdogan, Aliyev ile bas basa görüsecek, heyetler arasi görüsmelere baskanlik edecek.

Aliyev ve Erdogan'in görüsmelerinin ardindan, Susa basta olmak üzere Daglik Karabag'in yeniden imar ve insasi için yapilacak projeler ile siyasi ve ekonomik alandaki anlasmalara imza atilacak.

Cumhurbaskani Erdogan ve Aliyev daha sonra Susa'da temaslarda bulunacak.

Erdogan, 16 Haziran Çarsamba ise Azerbaycan Milli Meclisi Baskani Sahibe Gafarova ile görüsecek, Milli Meclise hitap edecek.

Cumhurbaskani Erdogan, 2020 Avrupa Futbol Sampiyonasi'nda mücadele eden A Milli Futbol Milli Takimi'ni Azerbaycan'da yalniz birakmayacak.

Erdogan, Bakü Olimpiyat Stadi'nda oynanacak Türkiye-Galler maçini Aliyev ile tribünde izleyecek.

Cumhurbaskani Erdogan en son 9-10 Aralik 2020'de Azerbaycan'a resmi ziyarette bulunmus, Azerbaycan'in, Ermenistan isgalindeki topraklarinin kurtarilmasi dolayisiyla Azadlik Meydani'nda düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katilmisti.
Kaynak: AA