Bursa'da Üreticiler Açiklanan Kurban Fiyatlarina Tepkili

Her yil kurban bayrami öncesi yetistiricinin merakla bekledigi kurban bagis bedeli bu yil 1125 lira olarak belirlendi. Açiklanan bu bedel Bursa Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi tarafindan düsük bulundu.

Bursa'da Üreticiler Açiklanan Kurban Fiyatlarina Tepkili
Açiklanan bedelle ilgili açiklama yapan Bursa Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskani Yildirim Oran, “Açiklanan bu fiyat asla gerçeklesecek bir fiyat degildir. Geçmiste FETÖ denilen örgüt 2004-2005 yillarinda bir sekilde kendi vakiflarinda bir gün önce kurban kesti ve bayram sabahi pay edilerek evlere dagitti.

Biz bunu tespit ettik. Bu yil kurban bedeli açiklanan fiyatin iki kati olmasi gerekmektedir. Diyanet Isleri Baskanimizin bu fiyati tekrar gözden geçirmesini temenni ve istirham ediyoruz” dedi.

Oran, “Üreticilerin talebini karsilayacak asgari, en az kabul edilebilir rakam 37-38 liradir. Bunun altindaki bütün rakamlar üreticinin zarari demektir. Bir yil bu hayvana bakan üreticinin zahmetini göz ardi etmemek lazim. Kurban fiyatlarinin canli olarak baskül agirliginin en az 37-38 lira olmasi gerekmekte” dedi.

Kaynak: İHA