Baskan Uysal Açiklamasi 'Kircami'de Umudumuzu Kaybetmedik'

Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, CHP Antalya milletvekilleri Cavit Ari ve Rafet Zeybek’in de katildigi Kircami muhtarlari, dernekleri ve sosyal medya gruplariyla toplantisinda, “Istinaf Mahkemesi bir karar verecek. Umutsuz muyuz? Kesinlikle degiliz” dedi.

Baskan Uysal Açiklamasi 'Kircami'de  Umudumuzu Kaybetmedik'
Baskan Uysal, son gelismeleri degerlendirmek üzere 40 yildir imar sorunun çözülmesini bekleyen Kircami’den mahalle sakinleri, muhtarlar, dernek temsilcileri ve sosyal medya gruplariyla toplantilarina devam ediyor. Geçen hafta iki ayri toplantida mahalle sakinleriyle bulusan Baskan Uysal, yeni haftanin ilk gününe de Kircami gündemiyle basladi.



Erdal Inönü Kent Parki’nda Kircami muhtarlari, dernekleri ve sosyal medya gruplariyla düzenlenen toplantiya tüm siyasi partilerin Antalya milletvekilleri de davet edildi. Toplantiya CHP Antalya milletvekilleri Cavit Ari ve Rafet Zeybek katildi.

Forum gibi geçen toplantida herkes tek tek söz aldi, sürece iliskin degerlendirmelerini paylasti.

Milletvekili Zeybek, sorunun çözümü için her türlü destegi vermeye hazir oldugunu belirtirken konuyu TBMM’ye tasiyacagi sözünü verdi. Zeybek, “Hiç olmazsa mahkemeler, artik ne karar vereceklerse versinler ama Kircami sorunu daha çok sürüncemede kalmasin. Nasil çözülecekse çözülsün” diye konustu.

Cavit Ari ise Muratpasa Belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi’nin çözüm için son derece samimi adimlar attigini belirterek, “Belediyelerimizin samimiyetinde bir eksiklik oldugunu söyleyebilir miyiz? Hepimiz bu isin çözülmesi gerektigini savunuyoruz. Çünkü bu olayin bir de sosyal tarafi var” diye konustu.

Baskan Uysal ise, Kircami imar planlarini iptal eden mahkemenin 3 gerekçeye dayandigini söyledi.

Gerekçelerin hukuka aykiri oldugunu iddia eden Baskan Uysal, “1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Nazim Imar Plani’ni gerekçe gösteriliyor. 100 binlik her yerde olan plan degil. Antalya’da var ama yürütmesi durmus. Yok yani. Dolayisiyla gerekçe olusturamaz buraya. ‘Tarim alani’ deniyor. Bilirkisi raporuyla çürütülmüs. Içisleri Bakanligi’nin kamu yarari karari bir diger gerekçe. Iptal edilmemis bir kamu yarari karari var. Danistay’da mahkemesi sürüyor. Süreç simdi Konya Bölge Idare Mahkemesi’nde, istinafta. Istinaf mahkemesi bir karar verecek. Umutsuz muyuz? Kesinlikle degiliz” dedi.

Kaynak: İHA